Linkuri accesibilitate

Iohannis critică MAI la prezentarea bilanțului pe 2019


Klaus Iohannis, președintele României
Klaus Iohannis, președintele României

Prezent la bilanțul de activitate al MAI, pentru anul 2019, președintele Klaus Iohannis a criticat activitatea managerială a Ministerului Afacerilor Interne (MAI), din ultimii ani, el făcând referire la modul în care s-a acționat în cazul „Caracal” și la evenimentele din 10 augst 2018, conform Mediafax.

„Anul trecut, Ministerul Afacerilor Interne a depus eforturi însemnate, pe care le salut, și pentru prevenirea și combaterea fenomenului migrației ilegale, pentru securizarea frontierelor de stat și a frontierei comune a Uniunii Europene, precum și pentru managementul situațiilor de urgență. Dincolo de aceste aspecte pozitive, activitatea din ultimii ani a Ministerului Afacerilor Interne a demonstrat o serie de deficiențe de ordin managerial, de coordonare și chiar lipsă de profesionalism, în contextul unor situații precum cazul Caracal sau evenimentele din 10 august 2018”, a spus Klaus Iohannis, la eveniment.

Șeful statului a subliniat că MAI are „are obligația să își facă o autoevaluare profundă”, pentru a identifica factorii care au dus la crimele din Caracal și la evenimentele violente din Piața Victoriei.

De altfel, Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti (UM 0575 Bucuresti) este obligata sa comunice unui ONG mai multe date privind modul in care a fost secretizat un document important in cazul protestului Diasporei din 10 august 2018: ordinul de interventie in forta in Piata Victoriei, relatează Ziare.com.

Decizia Tribunalului nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs.

XS
SM
MD
LG