Linkuri accesibilitate

Klaus Iohannis în anul alegerilor: Vom rămâne vigilenți în fața curentelor extremiste


Klaus Iohannis în anul alegerilor: Vom rămâne vigilenți în fața curentelor extremiste
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:56 0:00

Președintele Klaus Iohannis a ținut marți un discurs la întâlnirea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați în România. El a vorbit printre altele despre alegerile care vor avea loc în acest an în România.

„2024 este și un an electoral foarte important în plan european și național. Toate alegerile din acest an vor trebui să reflecte maturitatea noastră democratică”, a spus Klaus Iohannis.

El a menționat că „România a parcurs cu succes drumul către libertate și democrație” și că „și-a ocupat locul meritat în Uniunea Europeană și în NATO.”

„Vom rămâne vigilenți în fața curentelor extremiste și nu vom permite afectarea sistemului nostru de valori și a principiilor de bază ale societății noastre”, a subliniat președintele României.

El a adăugat ulterior că mizează pe „dialog, colaborare și solidaritate pentru a construi o lume mai sigură și mai prosperă”.

„Inclusiv rolul dumneavoastră, al diplomaților, este de a găsi elementele care ne apropie și ne fac mai puternici împreună. Nu ne putem permite să fim slabi, divizați sau incoerenți. Trebuie să apărăm ordinea mondială bazată pe reguli, precum și comunitatea noastră de valori și securitate”, a mai spus Iohannis.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG