Linkuri accesibilitate

Iohannis: e inadmisibil ca din cauza incompetenței guvernului să nu poată vota oamenii


Coadă pentru vot

Klaus Iohannis cere guvernului și Biroului Electoral Central „să identifice de urgență măsurile care se impun pentru a le permite tuturor românilor să își exercite dreptul fundamental de a vota”. Solicitarea președintelui vine după cozile interminabile la vot din marile orașe europene.

Potrivit unui comunicat al Palatului Cotroceni, Klaus Iohannis, consideră că „este inadmisibil ca, din cauza incompetenței actualei guvernări și a intenției vădite de a bloca cetățenii să voteze, foarte mulți români din Diaspora să nu își poată exercita dreptul la vot”. Iohannis vorbește despre „modul dezastruos în care autoritățile au gestionat procesul electoral în secțiile de votare de peste hotare atrage riscul ca numeroși cetățeni din Diaspora să fie în imposibilitatea de a-și exprima opțiunea până la ora 21.00, când se închid oficial urnele”.

Iohnnis mai „atenționează” că buna organizare a desfășurării alegerilor și respectarea dreptului constituțional de vot constituie obligații legale ale autorităților române responsabile.

De aceea, președintele cere guvernului și Biroului Electoral Central „să identifice de urgență măsurile care se impun pentru a le permite tuturor românilor să își exercite dreptul fundamental de a vota”.

Iohannis cere autorităților să dea dovadă de maximă responsabilitate și să asigure toate condițiile, inclusiv prelungirea programului de vot după ora 21.00, astfel încât cetățenii români care așteaptă în fața secțiilor să poată vota.

Facebook Forum

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG