Linkuri accesibilitate

Ionel Dancă: Accesul pe plajă, permis şi fără şezlonguri


Accesul pe plajă va fi permis și fără șezlonguri, potrivit hotărârii adoptate joi de guvernul Româniie.


„Acest acces pe plajă a fost reglementat prin Hotărârea Guvernului 394/2020, în ceea ce priveşte plajele amenajate cu şezlonguri. Pentru a pune în acord aceste prevederi cu reglementările legale care stipulează accesul liber pe plajă în proporţie de 30% pentru persoanele care nu folosesc şezlonguri a fost adoptat un proiect de hotărâre pentru modificarea anexei 3 la Hotărârea 394/2020, astfel încât să fie permis accesul pe plajă şi persoanelor care nu sunt, practic, în cadrul plajelor amenajate cu şezlonguri. Popular spus, pentru cei care doresc să facă plajă la marginea mării fără şezlonguri. Aceste persoane vor trebui să respecte aceleaşi reguli de distanţare socială şi reguli impuse, precum cele pentru persoanele care fac plajă pe şezlonguri", a anunțat Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al guvernului, la finalul ședinței de joi a Executivului, citat de Agerpres.

Măsura a fost anticipată de premierul Ludovic Orban care a anunțat încă de la sfârșitul lunii mai că guvernul va veni cu o completare și în sprijinul turiștilor care nu-și permit să închirieze un șezlongpe plajele amenajate.

„În hotărârea de guvern pe care am dat-o privitor la deschiderea plajelor am specificat că pe plajele amenajate - pe plajele amenajate, menţionez - accesul se face cu şezlonguri care trebuie să fie la 2 metri. O să facem o revenire pentru că asta nu înseamnă că interzicem ca pe o anumită suprafaţă dintr-o plajă amenajată oamenii care nu au resurse financiare să-şi achiziţioneze şezlongul să poată să vină cu prosopul, cu cearşaful.”

Dancă a mai anunțat și relaxarea graduală a măsurii izolării la domiciliu pentru persoanele care se întorc din străinătate, în funcție de evoluția situației epidemiologice din statele respective.

„Prin această reglementare, la propunerea Institutul Naţional de Sănătate Publică, în urma evaluării unor criterii care să confirme faptul că există un risc scăzut în ţările de provenienţă, la propunerea INSP, cu aprobarea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi prin ordin comun al Ministerul Sănătăţii şi Ministerului Afacerilor Interne, se pot institui excepţii pentru persoanele care vor fi obligate să respecte măsura izolării la domiciliu. Practic se deschide posibilitatea, odată cu această măsură, ca în cazurile în care se pot relaxa aceste condiţii pentru unele ţări de provenienţă, cetăţenii care se întorc în România să nu mai fie obligaţi la măsura izolării la domiciliu", a spus Dancă.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG