Linkuri accesibilitate

ÎPS Teodosie amenință cu instanța de Sf. Andrei, pentru drepturile „închinătorilor”


IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, amenință cu instanța dacă, din cauza restricțiilor din pandemie, nu va putea să ajungă, în ziua de Sfântul Andrei, la peștera Apostolului, din apropierea localității Ion Corvin, județul Constanța.

Întrebat, în cadrul unui interviu pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei Tomisului, ce se va întâmpla dacă vor fi restricții, la pelerinajul de Sf. Andrei, din 30 noiembrie, la fel ca la pelerinajul de Sf. Parascheva, din Iași, sau de Sf. Dimitrie cel Nou, din București, ÎPS Teodosie a spus că deja caută avocați, relatează Mediafax.

„Eu voi începe demersurile, îmi caut niște avocați foarte serioși pentru că nu putem să fim împiedicați să mergem la vatra noastră părintească, la originea noastră strămoșească spirituală. Vom ține toate regulile. Este un loc atât de larg acolo. Cum să nu ajung eu la peșteră în ziua Sfântului Andrei? Este imposibil! Și cum să nu ajungă constănțenii acolo? Dar eu cred că pot să ajungă toți românii. Este cu adevărat apostolul tuturor românilor. Aici nu este o sărbătoare locală, este o sărbătoare națională și chiar a fost pusă în calendar ca sărbătoare națională, sărbătoarea Sfântului Andrei, alături de 1 Decembrie, de asemenea sărbătoare națională, care ține de unirea tuturor românilor într-o singură țară”, a spus înaltul prelat.

Teodosie a afirmat că trebuie să ne susținem „drepturile noastre de închinători” în instanță.

„Eu nu mă mulțumesc cu niște restricții care nu au logică și care ne restrâng drepturile noastre de închinători”, a mai spus Arhiepiscopul.

Sărbătoarea Sfântului Andrei este celebrată în data de 30 noiembrie.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG