Linkuri accesibilitate

Iran anunță o explozie la rezervorul de stocare a gazului de lângă o bază militară sensibilă


Explozia văzută din estul Teheranului

Ministerul Apărării din Iran a raportat o explozie la o instalație iraniană de stocare a gazelor dintr-o zonă cu o bază militară sensibilă la est de Teheran.

Explozia a avut loc în „zona publică” din Parchin și nu pe locul militar, a declarat, video, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Davoud Abdi, la televiziunea de stat iraniană.

Serviciile de informații occidentale cred că Teheranul a efectuat teste în baza militară în urmă cu mai bine de un deceniu, teste care erau relevante pentru dezvoltarea armelor nucleare. Iranul neagă aceste informații.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării a spus că un incendiu cauzat de explozie a fost adus sub control și că nu au existat victime. Nu a furnizat, însă, nicio informație despre cauza exploziei.

Dar agenția de știri FARS, care este aproape de Gărzilor Revoluționare Islamice din Iran (IRGC), a citat ceea ce a numit „o sursă informată”, spunând că un tanc de stocare a gazului a explodat în apropierea unei baze militare.

Potrivit Fars, sursa a subliniat că explozia nu a avut nicio legătură cu baza militară însăși.

Acesta a mai spus că poliția investighează explozia.

Agenția de știri Mehr a transmis că o bubuitură puternică a fost auzită în estul Teheranului.

De asemenea, Mehr a citat un oficial al serviciilor de urgență din Iran care a spus că nu au solicitată ambulanță sau asistență de urgență din zonă.

Videoclipurile și imaginile postate pe social media au fost preluate de agențiile de știri locale. Acestea arată o explozie urmată de o urmă portocalie strălucitoare care poate fi văzută la este Teheranului la scurt timp după miezul nopții de pe 26 iunie.

Explozia a fost urmată de un dâră mare de fum.

Un canal de socializare cunoscut a fi aproape de Forțele Quds, o unitate a forțelor speciale din cadrul IRGC care este responsabilă pentru operațiuni în afara Iranului, a raportat inițial că explozia a avut loc la Parchin.

Ulterior, acesta a retras acel raport și a spus că explozia a avut loc în Khojir în aceeași zonă.

Autoritățile iraniene nu raportează imediat sau cu exactitate incidente legate de securitate.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Când preoții trec de la teorie la faptă. Școala de șah de la biserică
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:34 0:00
XS
SM
MD
LG