Linkuri accesibilitate

Israelul extinde vaccinările anti-COVID-19 la toate persoanele peste 16 ani


Vaccine Campaigns Hit Roadblocks In U.S., Europe As Israel Speeds Ahead

Israelul va extinde vaccinările anti-COVID-19 pentru a include toţi cetăţenii cu vârsta de peste 16 ani, au declarat miercuri oficiali locali, în condiţiile în care numărul infectărilor şi al deceselor asociate coronavirusului a crescut din nou în ţară.

Ministerul Sănătății a anunţat că, începând de joi, orice persoană cu vârsta de peste 16 ani se va putea vaccina., relatează Reuters, citat de Agerpres.

Ministrul adjunct al sănătăţii, Yoav Kisch, a declarat pentru postul de radio israelian 103 FM că toţi copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 16 ani ar putea fi vaccinaţi începând cu luna aprilie, însă în cazul celor de sub 12 ani "va mai dura cel puţin încă un an".

Premierul Benjamin Netanyahu şi-a exprimat speranţa că o campanie rapidă de vaccinare şi un al treilea lockdown la nivel naţional vor permite redeschiderea economiei în luna februarie. Cu toate acestea, numărul cazurilor grave şi al deceselor a crescut brusc, în principal din cauza noilor variante de coronavirus extrem de contagioase.

Cifrele Ministerului Sănătăţii au arătat că Israelul a înregistrat până în prezent 663.665 de contaminări şi 4.888 de decese provocate de COVID-19.

„Reducerea morbidităţii mai degrabă s-a oprit", a declarat Nachman Ash, coordonatorul la nivel naţional al răspunsului la pandemie, pentru radio Kan.

Aproximativ 35% dintre cei 9 milioane de locuitori ai Israelului au fost vaccinaţi cu vaccinul Pfizer, a anunţat Ministerul Sănătăţii, însă creşterea zilnică a numărului de persoane vaccinate a fost în medie de aproximativ 2,5% săptămâna aceasta, în scădere de la 3,05% săptămâna trecută şi de la 3,3% săptămâna precedentă.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG