Linkuri accesibilitate

Italia și-a închis granițele pentru 13 țări, printre care și Republica Moldova


Italia joi a interzis accesul persoanelor provenite din 13 țări, despre care a spus că prezintă o rată excesivă de infecții cu COVID-19.

Lista întocmită de ministerul italian al sănătății cuprinde:

Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru și Republica Dominicană.

Interdicția afectează pe oricine a rămas sau a călătorit prin aceste țări în ultimele 14 zile, a declarat ministrul Sănătății, Roberto Speranza, într-un comunicat, citat de Reuters.

Călătorii din toate celelalte țări din afara Uniunii Europene și din spațiul Schengen pot veni în Italia, dar trebuie să respecte 14 zile de carantină la sosire.

„În întreaga lume, pandemia este în cea mai acută fază. Nu putem pune în pericol sacrificiile pe care italienii le-au făcut în ultimele luni ", a spus Speranza.

Italia a fost prima țară europeană care a fost lovită puternic de coronavirus după apariția sa pentru prima dată pe 21 februarie, cu 35.000 de decese.

Joi, Agenția pentru Protecția Civilă a raportat 12 decese în ultimele 24 de ore, în scădere față de 15 în ziua precedentă, în timp ce cazurile noi au crescut la 229 de la 193.

XS
SM
MD
LG