Linkuri accesibilitate

Italia impune 14 zile de carantină pentru cetățenii care vin din România și Bulgaria


Ministrul italian al Sănătății, Roberto Speranza, a anunțat vineri după-amiaza extinderea, pentru Bulgaria și România, a restricției despre care spune că funcționează deja la nivelul statelor din afara spațiului UE și non-Schengen: carantinarea obligatorie timp de 14 zile la intrarea pe teritoriul Italiei.

Deși ministrul spune că măsura este deja în vigoare pentru toate ţările din afara UE şi a Spaţiului Schengen, Corriere della Sera notează că mai multe ţări din afara UE şi a Spaţiului Schengen sunt exceptate de la obligativitatea carantinei. Este vorba de Maroc, Algeria, Tunisia, Georgia, Canada, Uruguay, Thailanda, Coreea de Sud, Japonia, Australia, Noua Zeelandă şi Rwanda.

În Italia lucrează aproximativ un milion de cetăţeni români, majoritatea în sectorul construcţiilor şi în servicii de asistenţă. Reintensificarea epidemiei în România şi Bulgaria, cu efectul deciziei carantinei în Italia, va avea un impact puternic asupra sectorului de asistenţă la domiciliu, scrie La Repubblica.

În urmă cu două zile, Il Messagero a pubicat un articol care vorbește despre îngrijorarea că România ar putea să devină „Brazilia Europei" din cauza numărului mare de cazuri anunțate în ultimele zile.

Pentru a treia zi consecutivă, România a depășit pragul psihologic de 1.000 de cazuri noi de coronavirus într-o singură zi. Vineri, autoritățile au anunțat un nou record negativ de 1.119 noi îmbolnăviri.

S-a agravat și situația din secțiile de terapie intensivă, unde vineri au fost raportați 301 pacienți care sunt în stare gravă. De la ultimul bilanț, au fost înregistrate alte 24 de decese.

Până astăzi, 24 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 42.394 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

25.349 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.918 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În Italia există cea mai mare comunitate de români din afara granițelor țării: 1.207. 909, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică din Italia, preluate de MAE. Mulți dintre ei se află în aceste zile în vacanță în România.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Protestatarii armeni blochează traficul în Erevan
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:06 0:00
XS
SM
MD
LG