Din aprilie, Italia va putea vaccina zece milioane de oameni pe lună, a anunțat directorul general al Agenției pentru Medicamente, într-un interviu acordat cotidianului Corriere della Sera.
Italia a fost primul mare focar european al pandemiei de coronavirus, iar în prezent a ajuns la un total de peste 2,5 milioane de infectări și se apropie de 95 de mii de decese.
Tot în Europa, Franța a decis să prelungească din nou starea de urgență sanitară la nivel național, până la 1 iunie 2020, pe fondul pandemiei de coronavirus.
Starea de urgență sanitară permite impunerea de restricții, inclusiv privind deplasarea, în contextul pandemiei.
Franța a raportat până în prezent 3,4 milioane de cazuri de coronavirus și 79.572 de decese. De mai bine de două săptămâni la nivel național este în vigoare o interdicție de circulație pe timpul nopții, care începe la ore 18.00.
Se așteaptă ca și Germania să extindă cel puțin până la începutul lui martie măsurile restrictive impuse pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus. Deși numărul de noi infecții este în continuă scădere, guvernul german se teme de noile mutații ale coronavirusului. O decizie va fi luată miercuri, în urma discuțiilor cancelarei Angela Merkel cu premierii landurilor.
La nivel mondial, până în prezent au fost raportate 106,6 milioane de cazuri de coronavirus și 2,33 de milioane de decese, potrivit datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).
Cele mai afectate țări sunt Statele Unite, India, Brazilia, Marea Britanie și Rusia.