Linkuri accesibilitate

Premierul italian Giuseppe Conte anunță prelungirea măsurilor de izolare până pe 3 mai


Premierul italian Giuseppe Conte a anunţat că măsurile de izolare împotriva răspândirii noului coronavirus vor fi prelungite până pe 3 mai.

Conte a numit-o „o decizie dificilă, dar necesară'' , spunând că prelungirea măsurilor de izolare este necesară pentru a evita o posibilă a doua etapă de contagiune.

Prevenirea unei întoarceri a contagiunii relevă o teamă de neconfundat în discuțiile dintre miniștri, scrie La Stampa. Un al doilea val de contagiune ar face să explodeze, din nou, criza din sănătate, cu un guvern copleșit de neîncrederea cetățenilor în instituții, un guvern care ar fi eșuat în misiunea sa, scrie publicația.

„Cum am putea face ca oamenii să reintre în casele lor?”, este întrebarea care preocupă autoriățile, de aici prudența, legătura cu temerile științei: riscul unui tsunami care s-ar întoarce pentru a copleși totul. Țara nu este în afara oricărui pericol.

Restricţiile la nivel naţional au fost introduse pentru prima dată în Italia pe 10 martie şi urmează să expire pe 13 aprilie.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG