Linkuri accesibilitate

Italia se relaxează. Muzeul Vaticanului se redeschide luni, inclusiv Capela Sixtină


Muzeul Vaticanului

Muzeul de la Vatican, inclusiv celebra Capelă Sixtină, se va redeschide de luni după ce a fost închis 88 de zile din cauza restricțiilor legate de coronavirus, informează AFP.

Perioada cât a fost închis muzeul reprezintă cea mai lungă perioadă de la al doilea război mondial. Colecțiile faimoase pot să fie vizitate de luni până sâmbătă. Vizitatorii au obligația de a cumpăra biletele cu rezervare, iar timpul alocat pentru fiecare turist va fi limitat.

Italia va relaxa măsurile de luni, doar cinci regiuni rămânând în zona portocalie. Rămâne valabilă interdicția de a călători dintr-o regiune în alta.

Restaurantele, barurile și alte locuri publice vor putea să fie deschise în intervalul 05.00 – 18.00, dar la mese pot sta cel mult patru persoane.

Preșcolarii și cei din clasele elementare și gimnaziale participă fizic la ore, în timp ce pentru licee decide fiecare regiune în parte.

  • 16x9 Image

    Cristian Andrei

    Face parte din echipa Europa Liberă din aprilie 2019, prima dată ca freelancer, iar din ianuarie 2021 este Senior Editor. În ultimii 15 ani a trecut de la presa tipărită, la televiziune și apoi, la presa online. Ca reporter de teren în zona politică este printre cei mai experimentați jurnaliști acreditați la PSD, dar a relatat și despre evoluția tuturor partidelor din ultimul deceniu. A făcut parte din redacția Gândul până în 2015, iar în televiziune a lucrat pentru Digi24.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG