Linkuri accesibilitate

Italia. Trei „zone roșii”, începând de duminică


Pentru că a crescut numărul cazurilor de infectare cu noul Coronavirus, autoritățile din Italia înăspresc din nou regulile de combatere a pandemiei.

Autoritățile din Italia înăspresc din nou regulile de combatere a pandemiei, începând de duminică. Au fost create trei „zone roşii”, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, conform g4media.ro.

În noile zone roşii – Lombardia, Sicilia şi provincia autonomă Bolzano, populaţiei i s-a impus să nu îşi părăsească locuinţele dacă este posibil, cu excepţia mersului la serviciu, la cumpărături de alimente sau din alte motive urgente, pe fondul creșterii cazurilor de infectare cu noul Coronavirus.

Aplicarea noilor reguli înseamnă că 70% din sectorul gastronomic italian este închis din nou, potrivit asociaţiei agricole Coldiretti.

Decizia privind înăsprirea măsurilor a fost adoptată în contextul în care autorităţile italiene au înregistrat vineri 16.000 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 477 de decese cauzate de COVID-19.

XS
SM
MD
LG