Linkuri accesibilitate

Italia va ridica restricțiile de călătorie din 3 iunie


Un bărbat vinde măști de protecție pe o stradă din Catania, Italia
Un bărbat vinde măști de protecție pe o stradă din Catania, Italia

Guvernul italian a semnat un decret care va permite intrarea și ieșirea din țară din data de 3 iunie drept măsură care vizează relaxarea restricțiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus care a produs peste 31.000 de decese și a făcut Italia să fie pe locul 3 mondial la numărul deceselor și pe 5 ca infectări.

De asemenea, autoritățile din Peninsulă vor permite călătoriile între regiuni, tot din 3 iunie, care au fost până în prezent foarte bine controlate, conform BBC.

Măsurile reprezintă o evoluție importantă în eforturile țării de a redeschide economia după peste două luni de carantină, iar ele vin după o evoluție încurajatoare a pandemiei în ultimele săptămâni când rata de infectare a scăzut.

Italia a fost primul stat european care a introdus restricții când pandemia a început să producă victime în regiunile nordice încă din februarie.

Măsurile au început să fie relaxate din 4 mai când au fost redeschise fabricile și parcurile.

Unele regiuni italiene au cerut o ridicare mai rapidă a restricțiilor, dar premierul Giuseppe Conte a subliniat că ele vor fi ridicate gradual pentru a nu risca un al doilea val de infectări.

Magazinele și restaurantele urmează să fie și ele redeschise din 18 mai cu obligația păstrării distanței sociale.

Bisericile catolice se pregătesc pentru reluarea slujbelor tot din 18 mai, dar sunt măsuri stricte de distanțare socială impuse, iar credincioșii vor trebui să poarte mască.

La începutul săptămânii, guvernul italian a aprobat un pachet de stimulare economică de 55 de miliarde de euro pentru a sprijini afacerile și gospodăriile ce au suferit în urma pandemiei.

Conform autorităților, bilanțul deceselor înregistrat vineri a fost de 262, în condițiile în care la finalul lunii martie depășea 900.

XS
SM
MD
LG