Linkuri accesibilitate

Izolarea este menținută în Marea Britanie cu mici excepții


Premierul britanic Boris Johnson
Premierul britanic Boris Johnson

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat duminică prelungirea perioadei de izolare ca răspuns în fața pandemiei de coronavirus cu relaxarea unor măsuri pentru a putea permite mai multe activități în aer liber.

Nu este momentul să punem capăt pur şi simplu carantinei. Cine nu poate lucra de acasă trebuie încurajat să meargă la serviciu şi vrem ca deplasarea până acolo să se desfăşoare în siguranţă. Dacă este posibil, mergeţi la muncă folosind maşina sau şi mai bine, mergând pe jos sau folosind bicicleta. De miercuri, vrem să încurajăm oamenii să facă mai multă mişcare în aer liber. Vă puteţi plimba prin parcuri, puteţi să staţi la soare, să mergeţi cu maşina în alte locuri şi chiar să practicaţi sporturi doar cu membrii familiei”, a anunțat premierul Boris Johnson.

În discursul adresa populației, premierul britanic, care a fost la rândul său infectat cu coronavirus și a avut nevoie de oxigen la terapie intensivă, a precizat că dacă circumstanțele vor fi cele potrivite atunci școlile și unele magazine ar putea fi redeschise de luna viitoare.

La pasul al doilea, cel mai devreme pe 1 iunie, s-ar putea să începem redeschiderea magazinelor şi a şcolilor primare. Cel mai devreme până în iulie, dar doar dacă situaţia o va permite, sperăm să redeschidem o parte din industria ospitalităţii”, a arătat Boris Johnson.

Dar a subliniat că „nu este momentul să fie încheiată izolarea" și intenționează să aibă o abordare prudentă ghidată de știință, altfel un al doilea val al virusului „diavolesc" va avea loc, scrie The Guardian.

Trebuie să respectaţi regulile privind distanţarea socială, iar pentru a impune acele reguli, vom creşte valoarea amenzilor. Trebuie să rămânem vigilenţi, să controlăm virusul şi să salvăm vieţi!”, a spus Boris Johnson.

De altfel, sloganul „stay alert" (rămâi vigilent) a înlocuit deja arhicunoscutul slogan „stay at home" (rămâi acasă) în comunicarea oficială a guvernului britanic.

Luni, premierul britanic va reveni cu mai multe detalii despre planul său de redeschidere a societății după pandemia de coronavirus în cadrul unor sesiuni în care va răspunde întrebărilor deputaților, dar și a cetățenilor, arată BBC.

Cu peste 31.000 de decese, Marea Britanie este pe locul al doilea în lume la acest capitol, în timp ce numărul infectărilor trece de 220.000.

XS
SM
MD
LG