Linkuri accesibilitate

Jandarmeria a amendat patru persoane care l-au agresat pe Ludovic Orban la protestul AUR de la Parlament


Câteva sute de persoane au participat miercuri la proteste neautorizate, organizate de AUR la Parlament.
Câteva sute de persoane au participat miercuri la proteste neautorizate, organizate de AUR la Parlament.

Jandarmeria Capitalei a amendat patru persoane care l-ar fi agresat pe deputatul Ludovic Orban, miercuri, la protestul organizat la Palatul Parlamentului de Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR).

"În cazul agresării lui Ludovic Orban, au fost identificaţi patru contravenienţi, fiind aplicate patru sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.000 de lei”, transmite într-un comunicat Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

„Am fost scuipat, lovit cu bățul de la steag, lovit cu piciorul, ca să nu se vadă pe cameră, înjurat, insultat în cele mai grobiene mijloace. În plus, era evident că erau oameni acolo care erau agitatori și care îi incitau pe alții la o atitudine agresivă” a declarat Ludovic Orban la Parlament.

Potrivit Biroului de presă al Jandarmeriei, miercuri au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale pentru fapte săvârșite în timpul protestelor organizate de AUR.

Ludovic Orban afirmă că a fost agresat de manifestanții AUR în timp ce încerca să intre în curtea Palatul Parlamentului.
Ludovic Orban afirmă că a fost agresat de manifestanții AUR în timp ce încerca să intre în curtea Palatul Parlamentului.

De asemenea, jandarmii au amendat cu 1.500 de lei un protestatar care l-ar fi agresat pe liderul deputaților UDMR, Csoma Botond.

Jandarmeria anunță continuarea verificărilor în cazul altor persoane suspectate de acțiuni ilegale in timpul protestelor AUR.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat joi că a Jandarmeria funcționează astăzi după o lege învechită. Ministrul a amintit de propunerile sale din februarie, de modificare a Codului Penal. Printre altele, acestea înăspreau pedepsele și introduceau pedeapsa unică cu închisoarea pentru ultraj sau de tulburare a liniștii publice.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG