Linkuri accesibilitate

Jandarmeria are șefi noi, după ce fosta conducere nu a colaborat cu MAI pentru desecretizarea Dosarului 10 august


Marcel Vela avertizase foștii șefi că vor fi sancționați pentru tergiversarea desecretizării convorbirilor radio din 10 august
Marcel Vela avertizase foștii șefi că vor fi sancționați pentru tergiversarea desecretizării convorbirilor radio din 10 august

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că a schimbat din funcție șefii Jandarmeriei, după ce aceștia „nu au prea colaborat cum trebuie”, cu Ministerul de Interne, mai ales în privința desecretizării dosarului 10 august.

Bogdan Enescu a fost numit inspector general al Jandarmeriei, iar adjunctul său va fi colonelul Câmpanu Ionuț Gabriel.

  • Colonel Enescu Bogdan, în vârstă de 46 de ani, a absolvit în 1996 Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza și are două masteruri la ASE în Management public și Administrație publică și integrare europeană. La Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” a urmat mai multe cursuri postuniversitare, de „Conducere forțe terestre la nivel operativ”, „Conducerea forțelor armate la nivel strategic” și un Curs de specializare NATO. Are 23 de ani de activitate în cadrul Jandarmeriei și a deținut funcții în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Ilfov din 2009 până acum.
  • Colonelul Cîmpanu Ionuț Gabriel este absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare, Facultatea de Interarme, promoția 1998, iar de 11 ani este la Ministerul de Interne. Vine de la Inspectoratul de Jandarmi al județului Harghita, unde a avut funcție de conducere. Este șeful contigentului de jandarmi aflați în misiune internațională în Afganistan și în același timp este și consilierul Șefului statului Major al Ministrului de Interne afgan.

Ministrul de Interne s-a arătat e mai multe ori nemulțumit de colaborarea cu conducerea Jandarmeriei, iar în urma tergiversării desecretizării convorbirilor radio din ziua de 10 august, Marcel Vela a anunțat că vor urma sancțiuni pentru cei care împiedică desecretizarea documentelor și a convorbirilor din ziua în care ptotestele pașnice ale peste 100.000 de oameni au fost reprimate în Piața Victoriei de către jandarmi.

Relevanța desecretizării are legătură cu faptul că procurorii DIICOT, care instrumentează dosarul 10 august pot, de-acum, să folosească informațiile ca probe în rechizitoriul care va stabili cine este vinovat, cine a dat comanda intervenției violente a forțelor Jandarmeriei împotriva celor care cereau demisia Guvernului PSD.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG