Linkuri accesibilitate

Japonia anunță o nouă variantă a coronavirusului


Noua variantă de coronavirus ar fi mai infecțioasă
Noua variantă de coronavirus ar fi mai infecțioasă

Ministerul Sănătății din Japonia a anunțat că patru oameni sosiți din Brazilia la începutul anului au fost depistați cu o nouă variantă a coronavirusului.

Cei patru au sosit la 2 ianuarie pe aeroportul Haneda, din Tokio, și au avut teste pozitive după ce s-au aflat în carantină.

Takaji Wakita, șeful Institutului Național de Boli Infecțioase, a spus că tulpina depistată este diferită de cele apărute în Marea Britanie sau Africa de Sud.

El a mai spus că nu sunt indicii că noua variantă ar fi mai contagioasă. Dintre cei patru, unul a trebuit internat după ce i s-au înrăutățit dificultățile respiratorii, ceilalți având simptome moderate și ușoare.

Ministerul a raportat, de asemenea, că a detectat trei noi cazuri de persoane confirmate cu tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie, considerată mai contagioasă.

La sfârşitul lunii decembrie, Japonia a suspendat temporar intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor străini până la sfârşitul lunii ianuarie, după detectarea noilor variante identificate în Marea Britanie şi Africa de Sud.

Premierul Yoshihide Suga a declarat joi stare de urgenţă timp de o lună din cauza pandemiei, de această măsură fiind vizate capitala Tokyo şi prefecturile vecine Chiba, Kanagawa şi Saitama.

Măsura a intrat în vigoare în cele patru prefecturi vineri, zi în care Japonia a înregistrat 7.711 infecţii noi, inclusiv 2.392 de cazuri în Tokyo - cea mai mare creştere a numărului de cazuri zilnice pentru a patra zi consecutiv.

XS
SM
MD
LG