Linkuri accesibilitate

Japonia după taifunul Hagibis: morți, dispăruți, inundații. Tokio este paralizat


Typhoon Hagibis a lovit Tokyo
Typhoon Hagibis a lovit Tokyo

ACTUALIZARE 2

Autoritățile nipone au confirmat că până acum 30 de oameni au murit în 11 prefecturi, în vreme ce 15 sunt dați dispăruți și alți 177 sunt răniți în urma furtunii puternice care a lovit Japonia

ACTUALIZARE 1

Bilanțul victimelor ar fi ajuns la 19 morți și 100 de răniți, după ce taifunul Hagibis a lovit Japonia

Cel puțin 9 persoane au murit în Japonia, în urma celei mai mari furtuni din ultima jumătate de secol, potrivit BBC.

Taifunul Hagibis, care a lovit arhipeleagul nipon a produs inundații și alunecări de teren, iar vântul a bătut cu 225 km/H. Tokio a fost paralizat, potrivit Reuters, care menționează că milioane de oameni au fost evacuați înainte ca taifunul să se îndrepte spre coasta de nord-est a Japoniei.

Patru persoane au murit și alte 17 sunt date dispărute după cel mai puternic taifun care a lovit Japonia în ultimele decenii, paralizând Tokyo, provocând revărsarea râurilor care au dus la evacuarea a milioane de oameni înainte de a se îndrepta spre coasta de nord-est a Japoniei, potrivit Reuters. Taifunul Hagibis era așteptat să se îndrepte spre mare duminică seară, după ce s-a abătut pe coasta de nord-est și pe insula nordică Hokkaido.

Printre persoanele care și-au pierdut viața se număra un bărbat de 60 de ani care a fost găsit fără semne vitale într-un apartament inundat din Kawasaki, iar 17 persoane au fost date dispărute duminică dimineaţă.

Autoritățile nipone au emis avize și ordine de evacuare pentru peste 6 milioane de oameni, în timp ce furtuna a dezlănțuit cele mai puternice ploi și vânturi din ultimii 60 de ani. Circa 100 de răniţi au fost raportaţi până acum, în timp ce peste 270.000 de gospodării au rămas fără curent electric.

Furtuna, despre care Guvernul nipon a spus că ar putea fi cea mai puternică furtună care va lovi Tokyo din 1958, a adus precipitații record în multe zone. Hagibis înseamnă „viteză” în limba filipineză și a ajuns sâmbătă seara pe insula principală din Japonia, Honshu.

.

Un cutremur cu magnitudinea 5,7 a zguduit Tokyo la scurt timp după ce taifunului Hagibis a lovit această insulă.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG