Linkuri accesibilitate

Japonia interzice accesul cetățenilor din China, SUA și majoritatea Europei


Oameni cu măști de protecție se plimbă prin Tokyo

Japonia va extinde restricțiile de călători și va interzice accesul pentru cetățenii străini care au fost în Statele Unite, China, Coreea de Sud și mare parte din Europa, într-un efort de combatere a răspândirii pandemiei de coronavirus, conform Japan Times.

Măsură va fi aplicată tuturor celor care au fost zonele menționate cu 14 zile înainte de a veni în Japonia.

În schimb, cetățenii japonezi vor fi obligați să se autoizoleze timp de 14 zile, timp în care sunt monitorizați pentru a se depista dacă au contractat noul coronavirus.

Ministerul de Exerne de la Tokyo va ridica alerta de călătorie la al treilea nivel pentru Statele Unite, China, Coreea de Sud și mare parte din Europa, inclusiv Marea Britanie, nivel la care cetățenii japonezi sunt avertizați să evite orice călătorie în zonele menționate.

Unele regiuni din China sau Coreea de Sud precum provincia chineză Hubei sau orașul sud-coreean Daegu, cât și 20 de state din Europa, erau deja pe lista pentru care se aplică interdicția în Japonia.

Japonia a reușit să mențină un nivel foarte reduc al infectărilor, compartiv cu restul regiunii și al lumii, dar, în ultimele zile, s-a înregistrat un nivel în creștere al depistărilor pozitive în Tokyo ceea ce a dus la măsuri suplimentare pentru a preveni o importare a numărului de cazuri.

Conform datelor centralizate de Universitatea Johns Hopkins, în Japonia au fost înregistrate doar 1.866 de cazuri de cazuri și 54 de decese. Din numărul total, 700 de cazuri provin doar de pe nava de croazieră Diamond Princess care a ancorat timp de două săptămâni lângă Tokyo.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG