Linkuri accesibilitate

Jessica H. Kim, consilierul juridic rezident al SUA pe probleme de corupție pentru România și Bulgaria, vine la București


Jessica H. Kim, este rezidentul regional al SUA pentru combaterea corupției care se va ocupa de România și Bulgaruia
Jessica H. Kim, este rezidentul regional al SUA pentru combaterea corupției care se va ocupa de România și Bulgaruia

Jessica H. Kim va avea biroul la Sofia, însă va veni regulat în România, prima sa vizită la București fiind programată la finalul acestei luni, a anunțat ambasada Statelor Unite ale Americii, într-un răspuns pentru Europa Liberă.

Biroul de presă al ambasadei SUA a precizat că postul în care a fost desemnată Jessica H. Kim „nu este nou.”

Începând cu anul 2016, mai mulți consilieri juridici din cadrul Departamentului Justiției al SUA au colaborat cu Guvernul României pentru a oferi asistență în domeniul justiției în vederea consolidării capacității de combatere a corupției, a detaliat serviciul diplomatic al Statelor Unite în România.

„Ambasada Statelor Unite ale Americii și Departamentul Justiției din SUA colaborează strâns cu Guvernul României pentru a combate corupția. Consilierul Juridic Rezident pentru România și Bulgaria lucrează în domeniul cooperării tehnice și de consolidare a capacităților de aplicare a legii”, se mai arată în răspunsul primit.

Departamentul de Justiție al SUA a trimis în România și Bulgaria un consilier juridic regional, Resident Legal Advisor, procurorul federal Jessica H. Kim urmărind chestiuni legate de corupție și criminalitate organizată.

În descrierea de pe pagina de LinkedIn a noului reprezentant al SUA, Jessica H. Kim, se precizează că rolul acesteia este să ofere „asistență sectorului justiției pentru consolidarea capacității de combatere a corupției publice, spălării banilor și criminalității organizate".

Postul a fost preluat de Kim în decembrie 2019.

De altfel, Jessica Kim a participat deja, pe 6 ianuarie, la o întâlnire cu ministrul bulgar al Justiției, Danail Kirilov, alături de ambasadoarea SUA la Sofia, discutând subiecte privind statul de drept înainte de Dialogul strategic SUA-Bulgaria, care are loc pe 8 ianuarie.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG