Linkuri accesibilitate

Jihadul Islamic palestinian a difuzat un videoclip cu un ostatic israelian


Elad Katzir, 47 de ani, luat ostatic pe 7 octombrie în timpul atacului grupării islamiste palestiniene Hamas, vorbește într-o locație necunoscută.
Elad Katzir, 47 de ani, luat ostatic pe 7 octombrie în timpul atacului grupării islamiste palestiniene Hamas, vorbește într-o locație necunoscută.

Jihadul Islamic palestinian a difuzat luni un videoclip cu un ostatic israelian, Elad Katzir, în vârstă de 47 de ani, răpit pe 7 octombrie de Hamas în kibuțul Nir Oz.

Elad este unul din cei 132 de ostatici care ar mai fi încă reţinuţi în Fâşia Gaza de la atacul din 7 octombrie de pe teritoriul israelian, scrie Jerusalem Post.

În această înregistrare video difuzată de aripa armată a Jihadului Islamic, ostaticul israelian, care vorbeşte în engleză şi ebraică, spune că este data de 5 ianuarie şi cere autorităţilor israeliene să facă eforturi pentru eliberarea sa şi pentru un schimb cu deţinuţi palestinieni, relatează BFM TV, preluat de News.ro.

Ynet, care scrie că a ales să nu publice videoclipul la dorinţa familiei lui Katzir, spune că în mesajul înregistrat Elad deplânge pierderea prietenului său Tamir Adar, al cărui deces a fost anunţat zilele trecute.

Katzir a mai apărut într-un videoclip al Jihadului Islamic Palestinian publicat la 20 decembrie, precizează Ynet.

El era fermier în Nir Oz. Mama sa, Hanna, în vârstă de 76 de ani, a fost eliberată la armistiţiul din noiembrie. E a fost spitalizată și încă se află în stare critică.

Până în prezent, nu există negocieri semnificative în curs de desfăşurare pentru un nou acord de eliberare a ostaticilor.

Duminică, prim-ministrul Qatarului, Mohammed Al-Thani, a spus că asasinarea liderului adjunct al Hamas, Selah Al-Arouri, a afectat eforturile pe care Doha le depune ca să intermedieze discuţii între Hamas şi Israel.

Cu toate acestea, el a afirmat că Qatarul lucrează în mod constant pentru a media dialogul dintre cele două părţi.

XS
SM
MD
LG