Linkuri accesibilitate

Vizita Primei Doamne Jill Biden în imagini

După ce vineri, Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii a mers la baza militară de la Mihail Kolgălniceanu, sâmbătă, Jill Biden s-a întâlnit cu soţia preşedintelui României, Carmen Iohannis.

Împreună, cele două doamne au mers la Şcoala Gimnazială „Uruguay" din Sectorul 1 al Capitalei, unde au discutat cu mame şi profesoare refugiate din Ucraina.În cadrul întâlnirii,

Jill Biden le-a spus mamelor din Ucraina că sunt uimitoare, având şi cuvinte de laudă la adresa poporului român: „Voi sunteţi eroi!".

La rândul ei, Carmen Iohannis a transmis poporului ucrainean că se poate baza pe ajutorul României: „Vă iubim, sunteţi prietenii noştri. Suntem aici să vă alinăm durerea şi vrem cu adevărat să facem tot ce putem pentru a vă ţine în siguranţă".

Mamele din Ucraina le-au explicat celor două doamne greutăţile prin care au trecut de la începutul războiului până la venirea lor în România, dar şi despre ajutorul primit din partea poporului român.


16x9 Image

Andreea Ofițeru

Andreea Ofițeru lucrează în presă din 2001. Primele articole le-a publicat în România Liberă, ziar în redacția căruia a lucrat în primii trei ani. De-a lungul timpului, a mai lucrat în redacțiile Adevărul, DIGI 24, Gândul, HotNews.ro, unde a documentat subiecte legate de învățământul din România și de actualitate. Din ianuarie 2021, Andreea este Senior Correspondent în echipa Europei Libere România. 

XS
SM
MD
LG