Linkuri accesibilitate

Jocurile Olimpice de la Tokyo riscă să fie anulate din cauza pandemiei


Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate pentru perioada 23 iulie - 8 august.

Nimeni nu vrea să își asume să spună asta, dar adevărul este că e dificil să organizăm Jocurile Olimpice în această vară. Eu consider că nu se vor ține”, a declarat un membru al Guvernului japonez, potrivit publicației britanice The Times.

Potrivit publicației, oficialitățile de la Tokyo ar căuta o metodă prin care să anunțe oficial anularea Jocurilor Olimpice, dar să păstreze deschisă posibilitatea de a primi din partea Comitetului Olimpic Internațional organizarea evenimentul în 2032.

Cu toate acestea, public, prim-ministrul japonez a susținut contrariul.

Sunt determinat să găzduiesc Jocurile Olimpice sigure la Tokyo, ca un semn al victoriei umanității împotriva noului coronavirus”, a declarat prim-ministrul japonez.

Toshiro Muto, directorul executiv al planului de organizare a Jocurile Olimpice de la Tokyo, a declarat, totuși, recent că vaccinul anti-COVID va ușura organizarea evenimentului în această vară, dar că nu toate dificultățile vor fi rezolvate, chiar și cu vaccinul tuturor celor implicați.

Odată ce vaccinarea va fi făcută în Statele Unite și în Europa, cred că nu e niciun dubiu că va avea un efect pozitiv asupra organizării Jocurile Olimpice. Totuși, nu va rezolva totul. Avem speranțe datorită vaccinului, dar, în același timp, suntem conștienți că nu putem fi dependenți de el”, a transmis Toshiro Muto.

Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuiau să aibă loc în 2020, dar au amânate cu un an ca urmare a apariției pandemiei de coronavirus. Ele sunt programate pentru perioada 23 iulie - 8 august.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Echipele de salvare montană din Bulgaria se bazează în mare măsură pe voluntari
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:19 0:00
XS
SM
MD
LG