Linkuri accesibilitate

Încep Jocurile Paralimpice. Participă şase sportivi din România


La Jocurile Paralimpice Paris 2024 participă șase sportivi români.
La Jocurile Paralimpice Paris 2024 participă șase sportivi români.

Miercuri (28 august) încep la Paris Jocurile Paralimpice 2024. Vor fi 11 zile de competiții, la care România participă cu șase sportivi.

În competiție vor participa 4.400 de sportivi cu dizabilități, provenind din 128 de țări, vor fi reprezentante 22 de sporturi și vor fi acordate 549 de medalii.

România este reprezentată de şase sportivi, la trei discipline:

  1. judo pentru nevăzători: Alexandru Bologa şi Daniel Vargoczki
  2. para-ciclism: Eduard Novak şi Theodor Matican
  3. para-tenis de masă: Camelia Ciripan şi Bobi Simion.

Sportivii care reprezintă România la Jocurile Paralimpice de la Paris.
Sportivii care reprezintă România la Jocurile Paralimpice de la Paris.

Primii care vor intra în competiţie vor fi Camelia Ciripan şi Bobi Simion, joi, de la ora 18:45, în proba de dublu mixt, împotriva perechii japoneze Yuri Tomono şi Koyo Iwabuchi.

Deschidere Jocurilor de la Paris va avea loc, de asemenea, în afara stadioanelor, pe modelul ceremoniei de la Jocurile Olimpice de la începutul lunii august.

Ceremonia de deschidere începe mercuri ora 21:00, ora României.

Este prima ediţie a Jocurilor Paralimpice de vară organizată de Franţa.

Aproximativ două milioane de bilete au fost vândute până marți, cu o zi înainte de deschiderea Jocurilor Paralimpice, anunță organizatorii.

În Place de la Concorde, sute de costume vor prinde viaţă şi vor îmbrăca dansatori, interpreţi şi virtuozi în cadrul unui spectacol grandios, intitulat „Paradox”, care îşi propune să-i facă pe oameni să se gândească la unicitatea lor, dincolo de caracteristicile fizice ale corpului.

Ucrainenii pleacă de acasă pentru a lupta pe „frontul atletic” la Jocurile Paralimpice
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:39 0:00

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI.

  • 16x9 Image

    Adrian Ardelean

    S-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2023. A intrat în presă în 2002 și s-a format că jurnalist la BBC World Service Romania. A lucrat mai apoi atât pentru posturi de radio și televiziune naționale ca Europa FM, Digi24, cât și pentru posturi de radio și televiziune regionale ca Transilvania LIVE, Radio Romania Cluj sau EBS Radio Cluj. Experiența lui include producerea și prezentarea de emisiuni live, jurnale de știri, dar și realizarea de analize, reportaje și documentare pe subiecte ce țin de actualitatea în economie, administrație și societate.

XS
SM
MD
LG