Linkuri accesibilitate

Joe Biden a acceptat nominalizarea democraților în cursa pentru Casa Albă


Joe Biden, alături de soția sa, Jill Biden, celebrează nominalizarea sa la Convenția Partidului Democrat, în alegerile prezidențiale din noiembrie
Joe Biden, alături de soția sa, Jill Biden, celebrează nominalizarea sa la Convenția Partidului Democrat, în alegerile prezidențiale din noiembrie

Joe Biden a acceptat formal candidatura la alegerile prezidenţiale din partea Democraţilor, el fiind la a treia nominalizare pentru postul de preşedinte, după ce prima a fost în 1987.

Biden a avut un discurs puternic în cadrul Convenţiei Naţionale Democrate, care s-a desfăşurat online, în cadrul căruia a promis că va uni Statele Unite şi va ajuta ţara să depăşească o perioadă neagră.

Alegeri SUA: Joe Biden - portret de candidat
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:05:39 0:00

„Aici şi acum vă dau cuvântul meu, dacă îmi încredinţaţi preşedinţia, vom putea depăşi această perioadă neagră. Voi fi un aliat al luminii, nu al întunericului. Împreună putem şi împreună vom reuşi să trecem peste această perioadă a întunericului din America. Vom alege speranţa înaintea fricii, fapte în faţa ficţiunii, corectitudine în faţa privilegiului", a spus Joe Biden.

În vârstă de 77 de ani, candidatul democraţilor a refuzat să-i spună numele lui Donald Trump de-a lungul serii, la care a făcut referire cu „actualul ocupant al biroului” sau „acest preşedinte”. Joe Biden l-a atacat pe Trump, pe care l-a acuzat că a făcut greşeli copilăreşti în gestionarea pandemiei de COVID-19.

„Tragedia din această perioadă nu ar fi trebuit să fie atât de gravă. Actualul preşedinte a eşuat să îndeplinească cele mai de bază sarcini pentru naţiune. A eşuat să ne protejeze. A eşuat să protejeze America. Şi asta, dragi americani, este de neacceptat", a decalarat Joe Biden.

Joe Biden a ales-o pe Kamala Harris ca parteneră de cursă în alegerile din SUA
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:01 0:00

Imediat după discurs, Kamala Harris, care este prima candidată de culoare a Democraţilor din istorie la postul de vicepreşedinte, a urcat pe scenă alături de Biden.

Actuala nominalizare a lui Biden este cea de-a treia a sa: în 1987, pe când era un tânăr senator, s-a înscris în cursa electorală, însă a trebuit să renunţe la puţin timp după, din cauza unui scandal de plagiat în care a fost implicat. 20 de ani mai târziu, el a candidat din nou, însă a fost surclasat de lupta la vârf dintre Barack Obama şi Hillary Clinton.

XS
SM
MD
LG