Linkuri accesibilitate

Joe Biden a fost declarat câștigător și în Arizona, sporindu-și avansul


Joe Biden
Joe Biden

Joe Biden a câștigat statul Arizona în urma alegerilor prezidențiale, au declarat principalele posturi mass-media americane pe 12 noiembrie. NBC, CBS, ABC și CNN l-au declarat pe Biden câștigătorul celor 11 electori ai statului la mai mult de o săptămână după votul din 3 noiembrie.

Arizona îi acordă lui Biden un avantaj de 290-217 asupra președintelui Donald Trump în Colegiul Electoral care decide în cele din urmă președinția, cu 270 necesari pentru a câștiga Casa Albă.

Fox News și The Associated Press au dat cursa din Arizona în favoarea lui Biden în noaptea alegerilor, declanșând un torent de critici din partea lui Trump.

Începând cu 12 noiembrie, Biden conducea în Arizona cu o marjă de 49,4 la 49,1% față de președinte. Victoria lui Biden din Arizona îndeplinește obiectivul democraților de a transforma statul de sud-vest într-un stat aflat în joc după ani de dominație republicană.

Democrații au putut, de asemenea, să câștige locul din Senatul american din Arizona, democratul Mark Kelly învingându-l pe senatorul republican în funcție Martha McSally.

Biden este doar al doilea candidat la președinție democratic din ultimele șapte decenii care a câștigat statul tradițional republican după ce președintele Bill Clinton a câștigat Arizona în 1996.

În ciuda faptului că Biden a fost declarat câștigătorul alegerilor prezidențiale din 7 noiembrie, campania Trump continuă să avanseze cu bătălii legale pentru a răsturna rezultatele în mai multe state și a împiedica afirmații neîntemeiate despre frauda electorală pe scară largă.

XS
SM
MD
LG