Linkuri accesibilitate

Joe Biden a fost învestit al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii
Joe Biden a fost învestit al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii

Joe Biden este noul președinte al SUA: Putem face din nou America forța principală a binelui în lume

Joe Biden este al 46-lea președinte al Statelor Unite. Ceremonia de învestire a fost una fără precedent în istoria Statelor Unite, cu măsuri de securitate sporite pe fondul pandemiei de coronavirus și după asaltul asupra Capitoliului dat de susținătorii lui Trump. Mesajul a fost unul de unitate.

Curtea Supremă este evacuată pentru o amenințare cu bombă, confirmă un oficial citat de CNN, motiv pentru care s-a înregistrat o prezență crescută a efectivelor Gărzii Naționale.

A ajuns la inaugurare și vicepreședintele Mike Pence, cel care a spălat onoarea republicanilor, însoțit de Karen Pence.

Au ajuns și președintele ales Joe Biden și soția, Jill Biden.

Președintele ales Joe Biden și Jill Biden au ajuns la ceremonia de învestire
Președintele ales Joe Biden și Jill Biden au ajuns la ceremonia de învestire

Cântăreața latino Jennifer Lopez, invitată a vicepreședintelui Kamala Harris, interpretează „This land is your land”: „Libertate și dreptate pentru toată lumea.”

Kamala Harris depune jurământul în funcția de vicepreședinte al SUA:


„Jur solemn că voi susține și voi apăra Constituția SUA împotriva tuturor dușmanilor străini și interni, că mă oblig să susțin credință față de acesta, că-mi asum această obligație fără rezervă și că voi îndeplini funcțiile pe care urmează să le dețin, așa să mă ajute Dumnezeu”.

***

Kamala Harris va depune jurământul pentru funcția de vicepreședinte al SUA folosind două Biblii; una care a aparținut anterior unei foste prietene de familie al lui Harris, Regina Shelton, și o alta care a aparținut lui Thurgood Marshall, primul afro-american care a servit la Curtea Supremă, potrivit unui asistentului lui Harris, citat de CNN.

Ea va depune jurământul în fața judecătoarei Curții Supreme, Sonia Sotomayor. pe care Harris a descris-o ca pe a doua mamă pentru ea.

Harris a folosit Biblia lui Shelton și pentru a depune jurământul în funcția de procuror general al Californiei, dar și mai târziu când a devenit senator al Statelor Unite.

„În birou și în luptă, o port mereu pe doamna Shelton în suflet cu mine”, a scris Harris într-un articol publicat pentru Bustle despre Shelton, intitulat „Fără această femeie, nu aș fi senatorul care sunt astăzi”.

Harris a spus adesea că Marshall a fost una dintre sursele de inspirație pentru cariera sa juridică și l-a descris ca pe „un erou al meu din copilărie”.

Vicepreședintele ales a spus într-un videoclip postat pe Twitter în iulie: „Thurgood Marshall și munca pe care a făcut-o este ... într-adevăr unul dintre principalele motive pentru care am vrut să fiu avocat. Thurgood era un luptător, era un boxer în sala de judecată. "

Harris va face istorie ca prima femeie, prima femeie de culoare și primul vicepreședinte din Asia de Sud și va depune jurământul în fața unui judecător de origine hispanică și a treia femeie din istoria Curții Supreme a SUA, Sonia Sotomayor.

Lady Gaga a interpretat imnul SUA

Lady Gaga
Lady Gaga

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG