Linkuri accesibilitate

Joe Biden: Tot mai mulți americani vor muri de Covid dacă Trump nu va colabora


Președintele ales al Statelor Unite, Joe Biden a avertizat că și mai mulți americani vor muri din cauza pandemiei de coronavirus dacă administrația Trump continuă să refuze să coopereze în procesul de tranziției și nu furnizează informații privind planurile existente de limitare a pandemiei sau de distribuire a unui eventual vaccin.

Joe Biden a făcut aceste aprecieri luni, a o conferință de presă, răspunzând la o întrebare legată de efectele refuzului administrației Trump de a coopera în procesul de tranziție a puterii.

Președintele în exercițiu continuă să susțină că alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, câștigate de Biden, au fost „fraudate” fără a aduce însă nici o dovadă substanțială.

Între timp, rata contaminărilor cu Covid-19 în Statele Unite a trecut de 130.000 pe zi iar până la sfârșitul acestei săptămâni este de așteptat ca numărul deceselor legate de pandemie să treacă de 250.000.

Până acum, două firme – Pfizer/BioNTech și Moderna – au anunțat că vaccinele lor experimentale au o eficiență de peste 90% și vor cere omologarea de urgență pe piața americană.

Chiar dacă aceste vaccinuri vor începe să fie produse în masă, a avertizat președintele ales al Statelor Unite, campania de distribuire și vaccinare va fi extrem de complexă.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG