Linkuri accesibilitate

Joe Biden numește un nativ american pentru șefia Departamentului de Interne


Președintele ales al SUA, Joe Biden, a făcut o altă alegere istorică pentru cabinetul său, cu nominalizarea unui nativ american la conducerea Departamentului de Interne.

Biden a numit-o pe Deb Haaland, membră a Camerei Reprezentanților pentru statul New Mexico, în funcția de șef al agenției care supraveghează terenurile publice ale națiunii, a declarat echipa de tranziție a lui Biden pe 17 decembrie.

Haaland a spus că o voce ca a ei nu a fost niciodată în cabinetul unei administrații americane. Ea a adăugat că începuturile în casa din Pueblo a mamei sale a făcut-o „acerbă” și a promis că „va fi acerbă pentru noi toți, planeta noastră și pentru toate pământurile noastre protejate.”

Departamentul de Interne este responsabil nu doar pentru gestionarea proprietății federale, dar și pentru onorarea tratatelor cu populația nativ americană.

Biden l-a desemnat, de asemenea, pe Michael Regan, care este afro-american, ca administrator al Agenției pentru Protecția Mediului.

Nominalizările, care trebuie aprobate de Senat, se potrivesc cu angajamentul lui Biden de a numi un cabinet din medii diverse.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Prietenii și dușmanii ministrului Daea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:57 0:00
XS
SM
MD
LG