Linkuri accesibilitate

Joe Biden și Emmanuel Macron au promis să colaboreze în lupta cu pandemia


Joe Biden și Emmanuel Macron au avut prima conversație telefonică de la inaugurarea noului președinte american

Emmanuel Macron și Joe Biden au căzut de acord să lucreze îndeaproape pentru a lupta cu pandemia de coronavirus și schimbările climatice.

Cei doi lideri au vorbit la telefon, duminică, pentru prima dată după inaugurarea lui Biden.

Ei au discutat despre „dorința lor de a acționa împreună pentru pace în Orientul Apropiat și Mijlociu, în particular în problema nucleară iraniană”, a anunțat, într-un comunicat, biroul președintelui francez.

Săptămâna trecută, Macron a lăudat decizia lui Biden ca, în prima sa zi în funcția de președinte, să readucă Statele Unite în acordul din care le-a retras predecesorul său, Donald Trump.

Relațiile dintre Macron și Trump au fost adesea marcate de contradicții, iar discuția lui Biden cu liderul francez, care a durat aproximativ o oră, a urmărit și scopul de a elimina aceste tensiuni la nivel de șefi de stat.

Un comunicat al Casei Albe precizează că Biden a promis o strânsă coordonare cu Parisul în ceea ce privește schimbările climatice, COVID-19 și economia globală. Biden „a subliniat angajamentul său de a consolida relația transatlantică, inclusiv prin parteneriatul SUA cu NATO și cu Uniunea Europeană”, se spune în declarație.

Cei doi lideri au discutat, de asemenea, despre cooperarea în chestiuni privind China, Orientul Mijlociu, Rusia și zona Sahel din Africa.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Urmările distrugerii barajului Nova Kakhovka din regiunea ucraineană Herson
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
XS
SM
MD
LG