Linkuri accesibilitate

Joe Biden și mai mulți foști președinți americani afirmă că se vor vaccina public


Joe Biden și Barack Obama

Președintele-ales Joe Biden și foștii președinți Barack Obama, George W.Bush și Bill Clinton au spus că sunt dispuși să se vaccineze public pentru Covid-19 pentru a demonstra siguranța și eficiența lui.

„Este important să comunicăm publicului că este sigur", a spus Joe Biden într-un interviu acordat joi pentru CNN. „Este sigur să îl facem", a mai afirmat el arătându-se dispus să se vaccineze public.

Într-un interviu pentru postul de radio Sirius XM, Obama a spus „că îl va face" odată ce majoritatea celor din grupele de risc vor primi vaccinul.

„Ar putea să îl fac la televizor sau să mă filmez", a spus Obama, adăugând: „ca oamenii să știe că am încredere în știință".

George W. Bush, un republican care l-a precedat pe Obama a spus că „vrea să facă ce poate pentru a ajuta la încurajarea cetățenilor să se vaccineze", potrivit șefului său de cabinet, Freddy Ford.

„Prima dată trebuie ca vaccinurile să fie demonstrate ca sigure și administrate cu prioritate populației", a spus Ford pentru CNN. „Apoi, președintele Bush va sta la coadă pentru a îl face și îl va face fericit în fața camerelor".

Bill Clinton va fi „cu siguranță" dispus să facă vaccinul când este disponibil și după ce persoanele cu prioritate îl vor primi, a declarat purtătorul de cuvânt al fostului președinte.

„Îl va face într-un cadru public și va încuraja americanii să facă la fel", a transmis Angel Urena într-un comunicat.

Autoritățile americane sunt așteptate să emită o autorizație de urgență pentru folosirea a două vaccinuri potențiale în această lună.

Un vaccin dezvoltat de compania americană Pfizer și germanii de la BioNTech a arătat o eficiență de 95% în faza finală de teste clinice. Compania americană Moderna are de asemenea un vaccin de 95% în faza finală.

Lucrătorii din domeniul sanitar și persoanele din centrele de bătrâni vor fi primii care vor primi vaccinul, iar folosirea lui pe scară largă este așteptată în primăvară sau vară.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

XS
SM
MD
LG