Linkuri accesibilitate

Noi documente secrete descoperite la reședința președintelui american Joe Biden


Mai multe documente secrete au fost descoperite la reședința președintelui american Joe Biden.
Mai multe documente secrete au fost descoperite la reședința președintelui american Joe Biden.

Departamentul de Justiție al SUA a descoperit săptămâna aceasta încă şase documente confidenţiale în reşedinţa familiei preşedintelui americn Joe Biden din statul Delaware, a declarat într-un comunicat de presă avocatul personal al preşedintelui american, relatează duminică AFP, citat de Agerpres.

„Departamentul de Justiţie a intrat în posesia unor documente (...) relevante pentru investigaţia sa, inclusiv şase elemente constând în documente” clasificate, în timpul unei percheziţii, vineri, în reşedinţa preşedintelui, a anunţat avocatul Bob Bauer.

Unele documente confiscate vineri la proprietatea Wilmington erau din perioada lui ca senator, iar altele din mandatul său ca vicepreședinte sub Barack Obama.

Descoperire vine după ce alte documente, datând de când Joe Biden era vicepreşedinte în timpul mandatului Barack Obama (2009-2017), au fost descoperite din noiembrie atât la locuinţa familiei sale din Wilmington (Delaware, est), cât şi la un centru de studii din Washington, unde democratul în vârsta de 80 de ani avea un birou.

Joe Biden, care intenționează să candideze în 2024 pentru încă un mandat, a spus în timpul unei călătorii în California din urma cu câteva zile că el a încercat să reducă la minimum agitaţia din jurul descoperirii acestor documente.

„Ascultaţi, am găsit nişte documente (...) care au fost depozitate în locul greşit, le-am predat imediat Arhivelor şi Departamentului de Justiţie”, a declarat preşedintele american în faţa jurnaliştilor care l-au chestionat pe acest subiect.

Fostul preşedinte Donald Trump, care și-a anunțat și el candidatura pentru un nou mandat, este la rândul său cercetat pentru că a adus mai multe cutii cu documente oficiale în reşedinţa sa din Florida.

XS
SM
MD
LG