Linkuri accesibilitate

Jubileul de Platină | Regina Elisabeta a II-a la 70 de ani de domnie

Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a reprezintă un eveniment fără precedent în istoria Marii Britanii. La onorabila vârstă de 96 de ani, Regina Elisabeta marchează 70 de ani de când a urcat pe tron, fiind de altfel monarhul britanic cu cea mai îndelungată domnie.

Cele patru zile de festivități au început joi dimineață cu parada militară „Trooping the Colour”, însă Prințul Charles va primi salutul ofițerilor în locul mamei sale. Regina Elisabeta a II-a a apărut la balconul Palatului Buckingham pentru câteva momente, iar de la ora 13:00 (15:00 ora României) va apărea alături de membrii Familiei Regale.

Prințul Harry și soția sa, Meghan, vor urmări parada, dar nu vor apărea la balcon alături de familia regală.


16x9 Image

George Costiță

A intrat ca Senior Correspondent în echipa Europei Libere în ianuarie 2022, după zece ani în care a scris despre cele mai importante evenimente interne și externe ale zilei în două redacții de televiziune din București și a colaborat cu o platformă de investigații. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din Iași și a câștigat experiență încă din anii studenției, colaborând cu revistele locale.

XS
SM
MD
LG