Linkuri accesibilitate

Jucătorul de tenis Novak Đoković și soția, infectați cu coronavirus


Tenismenul Novak Đoković și soția sa, Jelena

Numărul 1 mondial în tenisul masculin este al patrulea jucător găsit infectat după ce a organizat un turneu balcanic de tenis în Croația și Serbia. Novak Đoković, jucătorul de tenis masculin de top din lume, a declarat marți că el și soția sa, Jelena, au fost testați pozitiv pentru coronavirus, după zile întregi de critici pentru turneul pe care l-a organizat și la care au fost infectați jucători și antrenori și membri ai familiilor acestora, scrie New York Times.

Turneul, numit Adria Tour, și-a propus să-i adune laolaltă pe unii dintre cei mai buni jucători ai lumii, inclusiv din Serbia, de unde provine Novak Đoković și să ofere un venit pentru participanți dar și petreceri de bun venit fanilor din tenis care au dus dorul jocului profesionist de tenis, întrerupt din martie.

Numai că nimeni nu a purtat măști de protecție, iar distanțarea socială nu a fost aplicată în tribune în timpul turneului.

Jucătorii s-au amestecat între ei după meciurile de tenis și au făcut fotografii cu copiii de mingi și cu oficialii turneului.

Nu au fost făcute teste participanților la turneu înainte de începerea evenimentului. În afară de Djokovici, cel puțin trei jucători proeminenți - Grigor Dimitrov, Borna Coric și Viktor Troicki - și doi antrenori au fost testați pozitiv, provocând temeri autorităților din Croația și Serbia că sportivii ar fi putut declanșa un nou val de infecții.

Đoković s-a întors la Belgrad, capitala Serbiei, după ce duminică finala turneului a fost anulată.

Antivaccinist convins, el a provocat stupoare când a spus, în aprilie, că preferă să nu fie vaccinat împotriva coronavirusului și că știe ce este cel mai bine pentru corpul său.

„Tot ce am făcut în ultima lună, am făcut-o cu inimă pură și intenții sincere”, a spus Djokovic în declarația în care a anunțat că a fost depistat pozitiv la testul pentru coronavirus.

„Turneul nostru a însemnat să unim și să împărtășim un mesaj de solidaritate și compasiune în toată regiunea.”

El a spus că cei doi copii ai săi mici - Ștefan, de 5 ani și Tara, 2 - au fost testați negativ și că va rămâne izolat la Belgrad pentru următoarele 14 zile. Restul turneului, programat să aibă loc la Banja Luka și Sarajevo în Bosnia și Herțegovina, a fost anulat.

Soția sa a distribuit pe Facebook un articol care leagă apariția virusului de antenele 5G – una dintre teoriile conspiraționiste lansate de Rusia în toată lumea.

În acest moment, 81 de persoane care au participat la Adria Tour sunt în izolare sau carantină, potrivit portalului croat Index, preluat de G4Media.

Presa internațională și zeci de sportivi au criticat dur decizia lui Djokovic de a organiza turneul în plină pandemie, acuzându-l că este ”inconștient”.

„A fost un spectacol de groază. Uriașă iresponsabilitate, uriașă imaturitate”, a declarat tenismenul brazilian Bruno Soares.

Forțele ucrainene resping atacurile rusești „nelimitate" pe frontul din Donețk
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:36 0:00
XS
SM
MD
LG