Linkuri accesibilitate

Judecător, suspendat din magistratură după ce a denunțat rețelele de interese din sistem


CSM headquarters
CSM headquarters

Judecătoarea Crina Muntean, de la Tribunalul Bihor, a fost suspendată 6 luni din magistratură după ce a dat un interviu în presa centrală în care denunța legăturile vicioase din sistemul de justiție locală.

Muntean este acuzată de „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului Justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu" și poate face recurs în 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Curții Supreme.

Crina Muntean a fost trimisă în judecată disciplinară de Inspecţia Judiciară ca urmare a unor sesizări făcute de avocaţii Răzvan Doseanu şi Cristian Domocoş, după ce judecătoarea s-a referit la cei doi, într-un interviu acordat Newsweek, ca la membri ai unei rețele de interese în justiția locală, rețea al cărei scop ar fi, printre altele, înlăturarea sa din funcţia de judecător de drepturi şi libertăţi, relatează presa locală.

Avocatul Răzvan Doseanu este soț al judecătoarei Loredana Doseanu, de la Curtea de Apel Oradea, iar avocatul Cristian Domocoș, fost decan al Baroului Bihor, este soț al președintei Tribunalului Bihor, Carmen Domocoş.

Decizia de suspendare din magistratură a judecătoarei Crina Muntean a fost luată cu votul fostei șefe a CSM, Lia Savonea, și al actualei șefe a Consiliului Nicoleta Țînț, scrie G4Media care citează surse din magistratură.

XS
SM
MD
LG