Linkuri accesibilitate

Jurnalist de investigații rus, plasat de autorități în arest la domiciliu pentru acuzații de trafic de droguri


Ivan Golunov

Un tribunal din Moscova l-a eliberat sâmbătă pe jurnalistul rus de investigaţii Ivan Golunov şi a decis consemnarea acestuia la domiciliu după inculparea sa în cursul aceleaşi zile pentru tentativă de trafic cu droguri, scrie Agerpres.

Vineri, un avocat al ziaristului, Dmitri Djulai, susţinuse că Golunov a fost bătut de poliţişti în momentul arestării şi că ulterior aceştia au refuzat să solicite asistenţă medicală pentru a constata leziunile suferite de suspect.

"Ivan Golunov a fost inculpat pentru tentativă de trafic de droguri", a declarat Cikov pe serviciul de mesagerie Telegram, făcând public un document al poliţiei care îl acuză pe jurnalistul platformei online independente Meduza că a încercat să vândă "o cantitate importantă" de cocaină şi de mefedronă.

Ivan Golunov este autorul unor articole despre mafia cimitirelor şi despre alte cazuri de corupţie şi deturnare de fonduri.

Ivan Golunov, care este pasibil de 15 ani de închisoare, respinge acuzaţiile şi afirmă că pachetele de droguri nu îi aparţineau.

"Avem motive să credem că Golunov este persecutat din cauza activităţii sale jurnalistice" au declarat responsabili ai platformei media Meduza, care are sediul la Riga, în Letonia, pentru a scăpa de controlul autorităţilor ruse.

XS
SM
MD
LG