Linkuri accesibilitate

Jurnalistă rusă autoincendiată în semn de protest pentru anchetarea ei


Jurnalista Irina Slavina

Jurnalista rusă Irina Slavina a murit după ce s-a incendiat în semn de protest, în fața poliției din orașul Nijni Novgorod, la o zi după ce poliția i-a percheziționat apartamentul, în căutarea unor dovezi care să o lege de o grupare de opoziție.

Înainte să-și dea joc în fața sediului poliției din oraș, Slavina a postat o declarație pe Facebook: „Să dați vina pe Federația Rusă pentru moartea mea”.

Departamentul de Urgență local a confirmat pentru RFE / RL că o femeie a murit după ce s-a incendiat lângă sediul poliției din Nijni Novgorod, dar a refuzat să identifice victima.

Site-ul independent de știri Koza Press, unde Slavina era editor, a identificat-o pe Slavina ca fiind femeia implicată în incident.

În urmă cu o zi, Slavinaa scris pe Facebook că poliția i-a percheziționat apartamentul și i-a confiscat un computer, notebook-uri, telefoane mobile și stick-uri de memorie.

Ea a scris că poliția este în căutarea unor dovezi care să o lege de mișcarea usia Deschisă.

Luna trecută, polițiștii l-au reținut pe Andrei Pivovarov, directorul executiv al mișcării Rusia Deschisă, sub acuzația de organizare a unui eveniment public fără autorizație.

Autoritățile ruse consideră Rusia deschisă organizație „indezirabilă”, vizând sistematic grupul și conducerea acestuia.

Slavina a fost, de asemenea, amendată de mai multe ori pentru articolele sale și pentru participarea la proteste.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Bachata Dance cu beneficiarii Centrului de zi Alzheimer din Cluj Napoca
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
XS
SM
MD
LG