Linkuri accesibilitate

Jurnalistul CNN Richard Quest: Am avut COVID-19 în urmă cu două luni și sunt încă afectat


Jurnalistul Richard Quest, de la CNN, a fost bolnav de COVID-19 în urmă cu două luni și povestește despre daunele lăsate de virus în organismul său și spune că descoperă în fiecare zi altele noi.

„Tusea s-a întors, fără să mă avertizeze și aparent fără motiv. La fel și oboseala. E adevărat, niciuna dintre ele nu nu mă sleiește ca atunci când aveam virusul în corp, dar simt că s-au întors.

La fel ca mulți alții, îmi dau seama că trăiesc și sufăr de pe urma efectelor infectării cu COVID-19.

M-am infectat la mijlocul lui aprilie. Simptomele au apărut rapid, am observat brusc că sunt foarte obosit și am început să tușesc. M-am testat, iar în dimineața următoare am primit un telefon de la centrul medical. Fusesem confirmat cu coronavirus.

Virusul este ca o tornadă. Când lovește, se rotește violent prin tot corpul, cauzând haos, confuzie, tuse și afectează fiecare organ pe care îl atinge. Unii nu vor supraviețui vizitei sale. Cei care reușesc să se vindece, observă după dispariția virusului că daunele asupra organismului sunt mai mari decât s-ar fi așteptat. Simptomele mele au fost dintre cele ușoare – nu am avut niciodată dificultăți în respirație sau pierderea mirosului și gustului. Eram, însă, în permanență extenuat și tușeam. Tusea s-a întors acum.

Acum am fost testat negativ pentru virus și pozitiv pentru anticorpi, iar medicul meu spune că virusul nu se va mai întoarce. Dar sunt în zile în care mă simt de parcă s-a întors.

Descopăr, de asemenea, zone noi în care virusul m-a avariat – am devenit foarte neîndemânatic. Nu am fost niciodată cea mai grațioasă persoană, însă stângăcia mea este acum depășește orice limită. Dacă încerc să ridic un pahar sau să iau ceva dintr-un raft, îl dărâm. Mă împiedic de borduri și cad. Mă împiedic de mobilă. E ca și când o parte din creierul meu, cel care ajustează mișcările prin raportare la obstacolele din jur, nu mai funcționează.

Uneori simt o ușoară confuzie. O mică întârziere în gândire. Ezit când vorbesc. Doar eu observ aceste schimbări.

Pentru cei care nu au avut Covid sau care nu au văzut ce stricăciuni lasă în urmă, vă spun din nou: faceți tot ce puteți pentru a evita această tornadă. Pe unii îi va ucide, pe toți îi va răni, iar atunci când spui „slavă Domnului că a dispărut”, vei vedea că daunele pe care le-a făcut sunt peste tot, iar efectele sale te vor însoți mult timp după trecerea crizei”, a mărturisit jurnalistul CNN.

XS
SM
MD
LG