Linkuri accesibilitate

Jurnalul Irinei (2). Îl invit pe Donald Trump la nuntă, la Snagov


Cuplu pe plajă

11:07 – Încă o zi de vacanță pe insula Belina din Maldive. I-am spus unei localnice de-aici care vinde pește la tarabă că urmează să mă mărit.

M-a întrebat câte soții mai are, că la ei se poartă cu mai multe soții. I-am zis că sunt singura, dacă n-o punem la socoteală și pe Viorica. Dacă o socotim, înseamnă că sunt a doua. Pe parte intimă e decât cu mine, pe parte politică e decât cu ea.

​11:09 – Am citit pe mobil despre vizita Vioricăi Dăncilă în Israel. Îmi place cum îi stă în poză cu Bibi Netanyahu. Bibi are umor, i-a cerut Vioricăi să mute toate ambasadele din UE la Ierusalim. Dacă dă amnistia și grațierea, cu plăcere. Mutăm și ambasada Palestinei la Ierusalim.

13:01 – Pe-aici a început o furtună din aia tropicală. Mi-a smuls costumul de baie de pe mine. Din apă au sărit doi carași cu ochii ieșiți din orbite, să mă vadă mai bine. Niște pești, săracii!

13:03 - Liviu a venit lângă mine și mi-a adus un crevete, pe care l-a pescuit ieri.

14:10 - Plouă. Mă plictisesc.

14:15 - Ploaia a stat. Mă plictisesc.

14:30 - Am scris două comentarii nerușinate pe pagina lui Corina Crețu și le-am semnat Dacian Cioloș. Doi securiști!

15:53 – Mor după Donald Trump că se întâlnește din nou cu grăsuțul Kim Jong Un. O să-l pun pe Liviu să-i cheme la nuntă. Ar fi genial. Cred că am lua premiul Nobel pentru pace la faza asta. Sau premiul Nobel pentru nuntă, tot aia.

17:40 – Liviu e în spume. Vorbește la telefon de două ore. L-am văzut vomând. A aflat noul curs BNR.

17: 50 - Și-a mai revenit, arată mai bine, dar tot palid. A spart două veioze din cameră și l-a sunat pe Vâlcov să-l întrebe cât se măresc facturile la curent. Știe că-i mâna lui Iohannis.

18:02 – I-am trimis SMS lui Mazăre în Madagascar, să-l felicit pentru achitarea în dosarul cu locuințele sociale. Statul paralel a dat-o iarăși în bară. Lucrurile revin, încet, încet la normal. Răducu ne-a invitat pe la el să ne dăm cu parapanta și să mâncăm o ceafă de crocodil la grătar.
I-am promis c-o facem în vacanța de 1 Mai.

18:30 – Mă plictisesc din nou. E frumos în Maldive, dar parcă-mi lipsește mall-urile.

19:09 – Liviu abia așteaptă să prindă iar știuci pe Insula Belina de-acasă, că pe Insula Belina din Maldive știucile sunt rahitice.

20:00 – Apusul e superb. Un hidroavion a aterizat direct pe casa vecinilor. Nu sunt victime. Era avionul care trebuia să ne ducă mâine în excursie în insula vecină să ne întlnim cu doi investitori indieni, pentru un parteneriat public-privat pentru autostrada Videle - Roșiori. O să vină ei cu canoia.

21:05 - Eu stau pe șezlong și fac poze cu telefonul la apusul care continuă. Am observat că zici apusurile durează foarte mult. Mult mai mult decât în București. În lumina crepuscului, îl văd pe Liviu profilat pe discul solar, stând pe un bolovan și fumând. Se uită în zare și se gândește la țara noastră. Știe e că singurul care merită să o conducă. (va urma)

Podcast - 1989

XS
SM
MD
LG