Linkuri accesibilitate

Jurnalul Irinei (7)


Vedere din Madrid, capitala Spaniei
Vedere din Madrid, capitala Spaniei

Când m-am trezit în hotelul de la Madrid (unde am fost la Congresul socialiştilor), a bătut la uşă un băiat de la room-service. Un anume Costelo, din Vaslui, plecat de 10 ani din ţară.

Grupul Rosia Today
Grupul Rosia Today

09:12 - Când m-am trezit în hotelul de la Madrid (unde am fost la Congresul socialiştilor), a bătut la uşă un băiat de la room-service. Un anume Costelo, din Vaslui, plecat de 10 ani din ţară. Nu ştia că sunt cu Liviu în pat. În loc să ne ceară un selfie, a răsturnat tava cu micul dejun peste noi. Era foarte supărat că toată familia lui a plecat din ţară din cauza "ciumei roşii". Liviu a încercat să-i explice că Iohannis este de vină, cu #rezist şi cu statul lui paralel. Costel ne-a recomandat să schimbăm hotelul că acolo lucrează 50% români şi o să ne facă sejurul un calvar. Liviu i-a zis să-i transmită lui Sorosh salutările lui și să plimbe ursul. Bine i-a făcut

09:25 - Am mâncat două ouă tari care au rămas pe pat, după ce a pălecat nesimțitul de chelner. Pe Liviu l-a sunat Frans Timmermans să-l invite la o cafea în oraş. Olandezul este un mare şmecher. După ce ne-a înjurat atâta timp cu statul de drept, cu justiţia şi alte aberaţii, acum are mare nevoie de noi să câştige alegerile europarlamentare din luna mai. Se pare că populiştii şi extremiştii or să facă legea la Bruxelles. Ca s-o spun mai pe şleau, dacă nunta mea iese bine, mă doare-n cot de alegerile lor.

10:11 - Am intrat pe pagina de Facebook a lui Ponta, să scriu impresii (cu fake-name-ul Băsescu). Îmi place că Ponta se oftică de fiecare dacă când îi spun că toţi securiștii lui de la Pro România încap lejer într-un microbuz.

12:01 - Cât Liviu a ieşit să se vadă cu socialiştii lui, am navigat pe net în căutare de ştiri. Cel mai tare m-a supărat aia cu Iohannis care a trimis bugetul la Curtea Constituţională. Este clar că neamţul nu iubeşte copiii. Exact când le-am dublat alocaţia la 150 de lei s-a găsit şi el să se joace de-a preşedintele. Să-l văd pe unde va scoate cămaşa după ce mămicile şi taţii din satele din Teleorman or să iasă în stradă la miting că nu au bani de băutură.

13:07 - Văd că magistraţii protestează în toată ţara după OUG-ul lui Tudorel Toader despre justiţie. Să-şi dea demisia dacă nu le convine! La salariile şi pensiile lor, găsim imediat 4-500 de mii de români din diaspora (am întâlnit mulţi şi în hotelul din Madrid), care să-i înlocuiască şi să aplice justiţia în spiritul nostru, nu în spiritul lui madam Kovesi. Care, apropo, o cam dă în bară la Bruxelles. Aşa-i trebuie. Aşa păţesc toţi securiştii care îi fac rău lui Liviu.

14:56 - Mă plictisesc. Mă uit la o telenovelă spaniolă şi plâng. Nu înţeleg nimic, dar atmosfera din film mă face să plâng.

15:18 - Apropo de filme, abia aştept premiile Oscar. Dacă ar fi după mine, i-aş da un Oscar lui Liviu, pentru scenariul de groază prin care trece România (n-o să-i spun asta niciodată, deşi ştie şi el foarte bine!). Sper să ia premiu şi Lady Gaga cu pelicula A Born is Star, pentru că mi se pare că tipa joacă aproape la fel de bine ca Anemona, din filmul Oh, Ramona.

18:30 - S-a întors Liviu de la congresul socialiştilor. Mi-a zis că a fost aplaudat mai tare ca Kim Jong Un la parada militară. Mi-a dat o poză cu el şi cu Timmermans s-o postez pe pagina de Facebook cu comentariul "Împreună pentru o Europă mai bună!". Băi, eşti nebun?!

19:30 – Ma pregatesc de ieșit in oraș. Mergem la muzeul Prada de unde vreau sa-mi iau neste pantofi pentru nuntă.

21:30- Mardidul noaptea este fascinant. Cel mai mult mi-a plăcut sangria și tartina cu hamon. Așa le zice spaniolii la jambonul de purcel, hamon. Se topește in gură.

23:45 – Înapoi la hotel. Se incheie o zi frumoasă, într-un oraș superb. Dacă nu aș avea pe cap problemele partidului m-aș retrage aici. Dar, din păcate, nu e cum vreau eu, e cum cere țara.

24:20 – Liviu a adormit vorbind la telefon cu Codrin Ștefănescu. Când e supărat, înainte de culcare îl sună pe Codrin și îl pune să-i injure pe Iohanis si statul paralel. Asta il calmează. Adoarme in trei minute. Noapte bună.

XS
SM
MD
LG