Linkuri accesibilitate

Kamala Harris a promis într-un interviu la Fox News că președinția sa nu va fi o continuare a celei a lui Joe Biden


Kamala Harris a acordat pentru prima dată un interviu pentru postul Fox News.
Kamala Harris a acordat pentru prima dată un interviu pentru postul Fox News.

Kamala Harris, candidata democrată la alegerile prezidențiale americane, a promis miercuri seară, într-un interviu la Fox News, că preşedinţia sa nu va fi o „continuare” a celei a lui Joe Biden. Fox News este canalul preferat al conservatorilor americani, scrie News.rom care citează presa internațională.

„Reprezint o nouă generaţie de lideri”, a insistat candidata, care va împlini duminică 60 de ani.

Întervievată timp de aproximativ treizeci de minute de Bret Baier, un jurnalist experimentat de la Fox News, Kamala Harris a fost atacată în special pe tema imigraţiei. Vicepreşedinta a profitat, de asemenea, de ocazie pentru a-l acuza pe Donald Trump de „înjosirea” americanilor.

A fost un interviu în care Harris și Baier s-au întrerupt reciproc foarte des, motiv pentru care Harris a devenit vizibil frustrată.

„Preşedintele Statelor Unite ar trebui să fie capabil să facă faţă criticilor fără să ameninţe că îi va băga pe critici în închisoare”, a spus ea.

Kamala Harris a fost întrebată dacă ceva „ar face diferit” față Joe Biden, în timp ce Fox News rula un clip al vicepreședintelui, dintr-un interviu anterior, în care spunea că „nu-i vine în minte nimic” ce ar schimba.

Acel răspuns a devenit un punct de atac în rândul republicanilor, care încearcă să o lege pe Harris de administrația nepopulară Biden.

„Să fiu foarte clară. Președinția mea nu va fi o continuare a președinției lui Joe Biden și, la fel ca fiecare președinte nou care intră în funcție, voi aduce experiența mea de viață, experiențele mele profesionale și idei noi și proaspete. Reprezint o nouă generație de lideri”, a spus Harris.

Chiar înainte de primul său interviu la Fox News, Kamala Harris se adresase deja republicanilor la un miting în Pennsylvania, citându-l pe generalul Mark Milley, fostul oficial militar de top al lui Donald Trump, care l-a descris pe candidatul republican drept „fascist până în măduva oaselor”.

„Pentru cei care ne urmăresc, dacă împărtăşiţi acest punct de vedere, indiferent din ce partid faceţi parte, indiferent pentru cine aţi votat ultima dată, există un loc pentru voi în această campanie”, a declarat Kamala Harris, care l-a numit din nou pe fostul preşedinte „nebun”.

Harris ar fi, de asemenea, în negocieri pentru a apărea pe podcastul lui Joe Rogan – cel mai popular podcast din SUA, care are un număr mare de urmăritori, în special rândul bărbaţilor tineri.

Trump, care a refuzat să participe la o a doua dezbatere la CNN cu Harris, a declarat că va apărea pe podcastul lui Rogan.

Acesta a fost primul interviu acordat de Harris postului Fox News, deşi candidatul pentru funcţia de vicepreşedinte Tim Walz a apărut de mai multe ori la această televiziune.

Europa Liberă România e pe Google News. Abonați-vă AICI

  • 16x9 Image

    Ionuț Benea

    A intrat în presă dintr-un pariu și a rămas aici din convingere. A debutat în jurnalism în 2008 și a trecut prin redacții locale sau naționale importante, precum Ziarul de Iași sau Adevărul. A fost implicat în mai multe proiecte editoriale independente coordonate de Freedom House și Centrul pentru Jurnalism Independent.

    S-a alăturat echipei în 2021 ca senior-correspondent, funcție pe care o ocupă și în prezent. Din iulie 2021 până în ianuarie 2023 a fost redactor-șef al Europei Libere România.

    Din ianuarie 2023 ocupă poziția de senior-correspondent.

XS
SM
MD
LG