Kathleen Ann Kavalec a aflat că peste 3500 de refugiați din calea războiului de agresiune din Ucraina au trecut prin Timișoara. Au rămas 1200 de femei și copii asistați de primărie și de organizații civice. Vizita ambasadoarei SUA la Casa LOGS a prefațat evenimentul de solidaritate pe care membrii organizației și ucrainenii l-au pregătitpregătesc pentru 24 februarie, sub genericul „4 anotimpuri de rezistență”.
Copiii români și ucraineni au confecționat împreună zeci de flori galbene care vor fi plantate simbolic în parcul central al orașului.
„Am fost încântați de naturalețea, calmul și interesul d-nei Kavalec pentru munca noastră”, a notat Flavius Ilioni-Loga, directorul LOGS.
Un grup de ucraineni adulți care învață limba engleză au stat de vorbă cu Kathleen Ann Kavalec la American Corner, unde a avut loc și o întâlnire cu câțiva jurnaliști.
„Există un minunat sentiment al speranţei şi, în mod cert, o celebrare a culturii. Timişoara este un loc minunat de vizitat, un oraş cu viitor şi o regiune care celebrează diversitatea”, a subliniat ambasadoarea Kathleen Kavalec, care cunoaște bine România din misiunea anterioară în departamentul cultural al ambasadei.
Întâlnirile noului ambasador al SUA, de la cele oficiale cu primarul Dominic Fritz, la cele informale cu participanți ai programului Fulbright, sau cele de la muzeul Catedralei Mitropolitane, de la Muzeul de Artă, de la Memorialul Revoluției sau de la Universitatea de Vest, au reprezentat un itinerar relevant pentru ce înseamnă Timișoara.