Linkuri accesibilitate

Kathleen Kavalec, prima femeie ambasador al SUA la București, a sosit în România


Kathleen Kavalec, în perioada în care era șef al misiunii OSCE în Bosnia și Herțegovina
Kathleen Kavalec, în perioada în care era șef al misiunii OSCE în Bosnia și Herțegovina

Ambasadorul desemnat al Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, a sosit joi la Bucureşti.

„În următoarele zile, ambasadorul desemnat Kavalec va prezenta scrisorile de acreditare preşedintelui Klaus Iohannis şi se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă şi cu ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu”, anunță Ambasada SUA la București.

Diplomat de carieră, Kathleen Ann Kavalec a supravegheat programe de asistenţă americane în străinătate. Ea a fost confirmată în post de plenul Senatului american în decembrie trecut, după ce a fost nominalizată de președintele Joe Biden vara trecută.

Licențiată în Ştiinţe Politice la Univeristatea Berkeley din California, Kavalec are un master în politică externă la Universitatea Georgetown din Washington DC.

Pe 3 iulie 2018 a fost nominalizată de președintele Donald Trump pentru a fi ambasadoare în Albania.

Vorbeşte română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.

Kavalec este membră în Serviciului Extern Superior din serviciul diplomatic american, cu rang de Ministru-Consilier.

În 2019 ea a fost șefă de misiune pentru Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia și Herțegovina, iar înainte a fost secretar adjunct în Biroul pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat.

A mai fost director al Oficiului pentru Afaceri Ruse și adjunct al șefului de misiune al Misiunii SUA la UNESCO/ Paris, responsabilă de supravegherea programelor majore de asistență externă a SUA în calitate de coordonator adjunct pentru asistență în Biroul European și director pentru prevenirea conflictelor în Biroul Coordonatorului pentru Reconstrucție și Stabilizare.

Kavalec a mai lucrat la București, Kiev, Moscova, ca ofițer pentru afaceri culturale.

A fost ofițer de management legislativ în Biroul pentru afaceri legislative la Departamentul de Stat și a fost, de asemenea, director al unității economice în Biroul Coordonatorului pentru Asistență pentru Noile State Independente.

Fostul ambasador SUA în România, Adrian Zuckerman, şi-a încheiat mandatul de ambasador al SUA la Bucureşti în ianuarie 2021.

  • 16x9 Image

    Dora Vulcan

    Dora Vulcan este Senior Correspondent și s-a alăturat echipei Europa Liberă în ianuarie 2020. A intrat în presă în 1992 ca reporter de politică internă la România liberă. A devenit apoi jurnalist de investigații specializat în Justiție, preocupat de ingerința politicului în anchetele penale. În paralel, Dora a fost și stringer BBC. A scris la Revista „22” despre plagiatele din mediul universitar, a acoperit domeniul politic la Reporter Global (partener The Economist în România) și a fost editor coordonator la departamentul Social al agenției Mediafax. A fost consultant pentru filmul „De ce eu?”, despre moartea suspectă a procurorului Cristian Panait, o tragedie cu implicații politice care a marcat anii 2000.  

XS
SM
MD
LG