Linkuri accesibilitate

Kelemen Hunor cere demisia unui deputat din propriul partid pentru că nu are studii superioare


Kelemen Hunor, alături de parlamentarii UDMR în prima zi a noului legislativ
Kelemen Hunor, alături de parlamentarii UDMR în prima zi a noului legislativ

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a cerut demisia deputatului Norbert Apjok, ales pe listele UDMR în Maramureș, pe motiv că a încălcat condițiile stabilite de partid prin a candida fără a avea studii superioare.

Președintele UDMR a declarat pentru Maszol.ro că ulterior alegerilor uniunea a descoperit că tânărul de 31 de ani nu este absolvent de studii superioare.

Norbert Apjok a ataşat la candidatura sa pentru parlamentare o diplomă obţinută la un curs de comerţ electronic din Anglia, despre care a afirmat că i s-a spus că echivalează studiile superioare. În CV-ul de pe site-ul Camerei Deputaţilor, Apjok a completat că ultimul nivel de studiu este Liceul Németh László din Baia Mare.

Politicianul băimărean, care şi-a început al doilea mandat de deputat, a transmis UDMR, cu patru zile înaintea alegerilor parlamentare din decembrie, că va renunța la mandatul de deputat, în cazul în care va fi ales. Hunor Kelemen i-ar fi cerut deputatului să depună jurământul pentru a vota noul guvern și ulterior, până la finalul anului, să își depună mandatul, aratăg4media.ro.

"Când s-a aflat că diploma lui Norbert Apjok nu poate fi considerată valabilă, numele acestuia figura deja pe buletinele de vot, de aceea au convenit ca – în cazul intrării sale în parlament – să-şi depună mandatul. Aştept în continuare demisia lui, am încredere că se va răzgândi, pentru că el este cel care a greşit, nu altcineva. Cazul lui este fără precedent! Nu mă deranjează că s-a opus opiniei mele, aşa ceva a mai fost, mai este şi va mai fi în cadrul UDMR, ci faptul că şi-a înşelat alegătorii, a înşelat conducerea UDMR şi astfel a obţinut un loc pe lista de candidaţi din Maramureş, după care a obţinut şi mandatul. Iar aşa ceva este inacceptabil”, a declarat Hunor Kelemen pentru Maszol.ro.

Într-o postare publicată joi pe pagina sa de socializare, Apjok explică faptul că nu a primit niciun răspuns la cererea de demisie pe care o înaintase înainte de alegeri, astfel că a depus jurământul și, deci, se vede acum obligat să își continuie activitatea ”în folosul comunităţii maghiare din judeţul Maramureş”.

În cazul demisiei lui Norbert Apjok, mandatul de deputat va putea fi preluat de candidatul pe locul doi al listei UDMR din judeţul Maramureş.

XS
SM
MD
LG