Linkuri accesibilitate

Kelemen Hunor, nemulțumit că opoziția nu a depus moțiunea de cenzură: E întârziată trei săptămâni


 Kelemen Hunor este ironic și spune că turul doi al alegerilor prezidențiale va avea loc între ei și Toader Paleologu
Kelemen Hunor este ironic și spune că turul doi al alegerilor prezidențiale va avea loc între ei și Toader Paleologu

Aflat în campanie electorală la Constanța, Kelemen Hunor, susține că moțiunea de cenzură este întârziată cu trei săptămâni, deși este pentru prima oară când există șansa reală să cadă guvernul Dăncilă. Liderul UDMR își va depune astăzi oficial candidatura la Biroul Electoral Central.

Hunor este sceptic că moțiunea va fi depusă săptămâna viitoare, așa cum a anunțat PNL. UDMR va vota pentru moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, însă „problema este când se va depune”.

„Moţiunea anunţată în august, imediat după ce ALDE a ieşit de la guvernare, încă nu este depusă. Am spus: în prima zi a sesiunii parlamentare trebuia depusă moţiunea. Au trecut trei săptămâni şi încă nu ştim dacă săptămâna viitoare, miercuri, joi, vineri, marţi, când va fi depusă. Vom vedea, dar vom vota”, a spus Kelemen Hunor.

Nu este prima oară când liderul UDMR își exprimă această nemulțumire și face presiuni pentru ca moțiunea de cenzură să fie depusă mai repede. PNL, prin vocea lui Ludovic Orban, a anunțat însă că va înregistra moțiunea doar când va avea 233 de semnături. Până acum s-au strâns doar 210 semnături. Textul moțiunii este gata în linii generale, dar mai este încă negociat cu ALDE și Pro România. Potrivit lui Orban, moțiunea va fi depusă vineri.

În ce privește procesul de numire a Laurei Codruța Kovesi ca procuror șef la Parchetul European, Hunor este de părere că imaginea pe care o lăsă România este aceea a unei lipse de ”coerență și viziune” în politica externă din cauza contrazicerilor dintre președinte și premier.

„Avem o problemă când vorbim de politica externă şi de mandatul dat de ambasadori, fiidcă există preşedintele României şi există prim-ministru şi ministrul de Externe, adică Guvernul. Ambele instituţii au un rol important în ceea ce priveşte coordonarea politicii noastre externe, dar în ultima perioadă am văzut că nu există o coordonare, parcă noi nu avem o politică externă coerentă şi o viziune clară unde ar trebui să fim. A fost această bâlbâială. Dăncilă a zis „ba”, Iohannis a zis invers. Nu e bine. Lăsăm impresia că de fapt nu ştim ce vrem. E o problemă foarte serioasă când ne uităm la aceste două instituţii, la persoanele care se află în fruntea acestora şi la Constituţia noastră care se lasă această situaţie nerezolvată de aproape 30 de ani”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit Digi24.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG