Linkuri accesibilitate

Kelemen Hunor: Nu este exclusă amânarea alegerilor locale


Kelemen Hunor susține că alegeri locale pot fi amânate din cauza coronavirusului
Kelemen Hunor susține că alegeri locale pot fi amânate din cauza coronavirusului

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, susține că liderii partidelor politice ar putea ajunge la un consens privind amânarea alegerilor locale în contextul răspândirii pandemiei de coronavirus.

„Peste două săptămâni a rămas să mai vorbim, liderii politici, şi să evaluăm situaţia, să vedem care va fi evoluţia epidemiei de coronavirus şi, din punctul meu de vedere, se poate da la o adică un proiect de lege, se poate scrie foarte repede, se poate vota, se poate da o lege organică, nu o ordonanţă de urgenţă, prin care putem amâna alegerile locale", a declarat Kelemen Hunor la Parlament", a declarat Kelemen Hunor, la Parlament, citat de Agerpres.

Liderul UDMR a subliniat că astfel de proiect nu a fost, încă, întocmit, fiind condiționat de evoluția situației.

„Trebuie să vedem cum vor evolua lucrurile. Este absolut clar că, dacă există o evoluţie nedorită, atunci nu poţi să faci precampanie, nu poţi să aduni semnăturile, nu poţi să faci campanie şi în ziua votului apar anumite riscuri de transmitere a bolii. Deci se poate gândi la aşa ceva, dar încă nu au fost discuţii. Vom vedea peste două-trei săptămâni când ne vom întâlni, fiindcă e corect să ne consultăm şi nu trebuie să spunem că această posibilitate este exclusă. În acest moment nu este exclusă o astfel de posibilitate", a explica Kelemen Hunor.

Cu toate acestea, premierul interimar Ludovic Orban a anunțat, marți, după consultarea cu partidele parlamentare, că, cel mai probabil, alegerile locale vor avea loc pe 28 iunie.

„În urma unei analize pe care am făcut-o, a rezultat ca dată probabilă 28 iunie. Față de discuțiile noastre anterioare care dădeau ca dată probabilă 14 iunie, am luat în calcul mai multe argumente legate de derularea campaniei după creșterea temperaturilor astfel încât, în funcție de prognozele de evoluție a epidemiei, să avem un impact minim asupra campaniei. Am ținut cont și de examenul de capacitate, de bacalaureat (...) care s-ar finaliza până în data de 28”, spunea premierul interimar Ludovic Orban.

XS
SM
MD
LG