Linkuri accesibilitate

Kelemen Hunor: Unii dintre moțiunii au plecat din țară, nu știau ca votul va fi sâmbătă


 Kelemen Hunor, președintele UDMR, formațiune care a semnat moțiunea de cenzură a opoziției
Kelemen Hunor, președintele UDMR, formațiune care a semnat moțiunea de cenzură a opoziției

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că are informații că unii semnatari ai moțiunii au plecat din țară, referindu-se la parlamentarii PMP, care ar fi plecat la Bruxelles. Honor spune că în acest caz rezultatul de sâmbătă va fi unul previzibil.

Prezent la o conferință de presă la Timișoara, liderul UDMR a declarat că acei parlamentari despre care ”a auzit” că au plecat din țară nu au știut că votul la moțiunea de cenzură va fi sâmbătă. ”Dacă lipsesc 5 oameni, s-a dus, presupunând că toţi votează pentru moţiune”, spune Hunor.

”Am auzit că unii au plecat din ţară, dintre cei care au semnat moţiunea de cenzură, că nu au ştiut că va fi sâmbătă. Sâmbătă, un vot ar fi cu un rezultat destul de previzibil. Am auzit că cei din PMP pleacă la Bruxelles. Dacă lipsesc 5 oameni, s-a dus, presupunând că toţi votează pentru moţiune. De aceea am spus că simt o nesiguranţă legată de moţiune. Aş fi spus în prima săptămână din septemberie, ar fost mult mai bine să depunem moţiunea. Se doreşte să pice guvernul, dar nimeni nu ştie ce urmează. E prima dată când, într-adevăr, există şanse reale să treacă moţiunea. Când a plecat ALDE de la guvernare, s-a schimbat situaţia, în luna august. Psihologic, prima săptămână din septembrie trebuia acţionat”.

Nu este prima oară când Kelemen Hunor își exprimă nemulțumirea față de întârzierea depunerii moțiunii și spune că important este ce se va întâmpla dacă aceasta trece și guvernul cade.

” Trebuie discutat foarte serios, dacă trece moţiunea, ce urmează după. Nu mă încântă foarte mult, mă interesează ce se întâmplă dacă pică guvenrul. Văd un guvern politic, nu tehnocrat, care nu dă ordonanţe de urgenţă şi nu încearcă să facă reforme”, a declarat Kelemen Hunor, potrivit news.ro.

Miercuri, Birourile reunite ale parlamentului au decis că moțiunea de cenzură a opoziției va fi citită în plen în aceeași zi, iar dezbaterea și votul vor avea loc sâmbătă. Decizia a fost luată exclusive cu voturile PSD.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG