Linkuri accesibilitate

Atac cu drone asupra Kievului şi Odesei, cu câteva ore înainte de începerea summit-ului NATO


În imagine, dronă doborâtă la precedentul atac al forţelor ruse asupra Kievului, în 2 iulie.

Rusia a lansat un nou atac aerian asupra Kievului în cursul nopţii, cu doar câteva ore înainte de startul summit-ului NATO din Vilnius, unde Lituania.

UPDATE Forţele militare ucrainene au doborât mai multe drone lansate şi în Odesa, însă două dintre acestea au lovit o clădire administrativă din incinta unuia din porturile oraşului, potrivit autorităţilor ucrainene.

Rămăşiţe ale dronelor doborâte au provocat incendierea a două terminale din apropierea portului, inclusiv unul de cereale, însă nu au existat pagube critice sau persoane rănite.

„Inamicul a atacat Kievul din aer pentru a doua oară în această lună, a declarat Serhiy Popko, șef al administrației militare a Kievului, într-o postare pe canalul Telegram, notează The Guardian.

Publicaţia subliniază că atacul are loc la foarte scurt timp de începerea summit-ului NATO, unde vor fi abordate ameninţările de securitate ale Rusiei.

Sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au reuşit să doboare toate dronele Shahed fabricate iraniană pe care Rusia le-a lansat înainte ca acestea să-și atingă țintele, a spus Popko.

Nu au existat informații imediate despre pagube sau victime.

Cel mai probabil rachetele au fost lansate din sud, posibil din Krasnodar, notează Associated Press.

Alertele de raid aerian au sunat la Kiev timp de o oră și în mai multe în alte părți din estul Ucrainei, conform Forțelor Aeriene ucrainene.

Summit-ul NATO de la Vilnius va fi dominat de discuţii legate de repercusiunile invadării Ucrainei de către Rusia.

Liderii alianţei urmează să aprobe planuri cuprinzătoare de susţinere militară a Ucrainei, dar şi de apărare împotriva oricărui atac al Moscovei.

În noaptea precedentă, forţele ruse au lansat un atac aerian în localitatea Orikhiv din regiunea Zaporojie, în timpul distribuirii de ajutoare umanitare, în care numărul persoanelor decedate a ajuns la şapte.

Vrei să primești știrile zilei pe e-mail?

Multimedia

Explozie la o navă civilă străină în portul Sulina
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:00:28 0:00
XS
SM
MD
LG