Linkuri accesibilitate

NASA spune că lumina puternică de pe cerul Kievului nu a fost provocat de satelitul său, așa cum credeau ucrainenii


NASA spune că flashul care a luminat cerul Kievului miercuri seară nu a fost provocat de satelitul agenției spațiale americane.
NASA spune că flashul care a luminat cerul Kievului miercuri seară nu a fost provocat de satelitul agenției spațiale americane.

O lumină puternică pe cerul Kievului a stârnit o mulţime de reacţii pe reţelele de socializare, iar administrația Capitalei Ucrainei a spus că a fost provocată de căderea unui satelit NASA, potrivit BBC. Agenția spațială americană a declarat pentru BBC că acesta se afla încă pe orbită în momentul producerii flashului.

Apărarea ucraineană este aproape sigură că lumina misterioasă nu a fost cauzată de un atac aerian rusesc. Lumina puternică a fost observată pe cerul Kievului în jurul orei 22.

A fost activată o alertă de raid aerian, dar „apărarea aeriană nu a fost în funcțiune", a declarat pe Telegram șeful administrației militare din Kiev, Serghei Popko.

„Potrivit informațiilor preliminare, acest fenomen a fost rezultatul căderii pe Pământ a unui satelit spațial Nasa", a precizat Popko.

Agenția spațială americană anunțase la începutul săptămânii că un satelit de 300 de kilograme va reintra în atmosferă miercuri.

Însă, în urma luminii puternice, a anunțat că satelitul se afla încă pe orbită în momentul în care a fost observată sclipirea și că va reintra în atmosfera Pământului în cursul nopții.

BBC arată că rețelele de socializare ucrainene au fost inundate de teorii și meme-uri despre ce ar fi putut fi flash-ul, o temă populară fiind aceea că ar fi fost provocat de extratereștri.

XS
SM
MD
LG